Northug hos politiet etter trafikkulykke

Sjåføren stakk av etter at skistjernens bil kjørte utfor veien i stor fart i natt.

TRONDHEIM (adressa.no): Politiet fikk i natt melding om en utforkjøring i General Bangs vei på Dalgård i Trondheim. Dette skjedde klokken 05.35. Politiet opplyser at to menn er involvert i utforkjøringen, som skal ha skjedd i høy hastighet.

— Begge mennene er i 20-årene. Passasjeren er sendt til undersøkelser på sykehuset. Skadeomfanget er ukjent. Når det er snakk om høy fart gjør vi alltid grundige undersøkelser, opplyser operasjonsleder Solfrid Lægdheim i Sør Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

- I dialog med politiet

Bilen som er involvert i ulykken tilhører langrennsstjernen Petter Northug. Det bekrefter manager Are Sørum Langås til adressa.no.

— Jeg kan bekrefte at bilen til Petter har vært involvert i en trafikkulykke, sier Langås.

— Petter er i dialog med politiet rundt dette. Slik sett er det en politisak. Det er alt jeg har å si om dette, sier Northug-manageren.

Ukjent skadeomfang

Da adressa.no var i kontakt med politiet tidlig søndag var skadeomfanget foreløpig ukjent. ifølge politiet hadde sjåføren forlatt ulykkestedet da nødetatene kom frem.

— Vi søkt etter ham med hundeekvipasje, og mannen ble funnet på sin bopel. Vi mistenker at det kan ha vært promillekjøring og det blir tatt blodprøver av begge, sier operasjonslederen.

Innsatsleder Anders Bang Danielsen forteller om flere trafikkskilt og et autovern som har fått hard medfart i sammenstøtet.

— Vi antar at det har vært store krefter i sving. Det er nok grunn til å anta at det har vært forholdsvis høy hastighet. To-tre skilter er meid ned, og man ser at en del av stolpene som skal holde rekkverket er delt. Så det har vært et kraftig sammenstøt.

- Har nok gått altfor fort

Søndag morgen er ulykkesgruppa til Statens vegvesen kalt ut til stedet.

— Det er blant annet for å prøve å finne ut nærmere hvilken hastighet bilen har holdt. Derfor lar vi åstedet være som det er inntil videre, sier Bang Danielsen.

Lørdag og natt til søndag har det snødd en del i Trondheim, og enkelte steder i høyden har snøen rukket å legge seg i veibanen. Innsatslederen mener imidlertid ikke føret kan forklare ulykken.

— Vi kjørte utrykning hit, og det var greie kjøreforhold. Skulle det være glatt, er det førers ansvar å tilpasse farten. Her har det nok gått altfor fort, slik vi vurderer det så langt.

- Trist for dem som er involvert

Langrennstoppene er ordknappe etter nattens ulykke i Trondheim.

- Det er trist for dem som er involvert. Det er ikke noe annet å si, kommenterer landslagssjef Vidar Løfshus til adressa.no.

Etter en skuffende sesong sist vinter har Northug på ny valgt å stå utenfor landslaget. Lederne på det norske langrennslandslaget hadde imidlertid fått med seg saken da adressa.no var i kontakt med dem søndag.

— Jeg har ingen kommentar i det hele tatt, sier langrennssjef Åge SKinstad.

SPORTSDØGNET: