«Førstereis-Helene» tror corona utjevner: – Vi er i samme bås

GARDERMOEN (VG) Helene Marie Fossesholm (19) sier at hun ikke vet hva hun går til. Trøsten hennes er at det gjør heller ikke konkurrentene.

I FINT DRIV: Helene Marie Fossesholm på Beitostølen sist helg.

Fredag går sisteårsjunioren sitt første verdenscuprenn som fullverdig medlem av landslaget når det er minitour-start i Finland.

– Det blir spennende. Det spesielle nå er at ingen vet vet hva de går til, sier Vestfossen-kvinnen - og utdyper:

– Jeg vet i hvert fall ikke hva jeg går til, men nå er det mer likt på grunn av corona. Vi er i samme bås alle sammen. Vi får bare håpe det blir flere skirenn.

Vi står på rullebanen på Gardermoen ved avreise til Ruka. Det norske landslaget reiser med charterfly for å minske smitterisikoen.

– Vi gjør det vi kan for å holde oss unna smitten. Vi har et veldig bra støtteapparat rundt oss. Vi stoler på dem, sier Fossesholm.

Les også

Johaug om smitte-risikoen: - Jeg føler meg trygg

I den norske åpningen på Beitostølen sist helg viste hun klasse: 2. og 3. plass. Hun var knapt ett minutt bak seirende Therese Johaug begge dager. Og hun er god både i klassisk og fristil.

– Føler du noe press nå som du for første gang er et fullverdig medlem av landslaget?

– Ikke noe annet press enn det jeg har fra meg selv. Jeg har forventninger til meg selv. Det har vel de fleste, og det er de forventningene jeg kjenner på.

– Hva betyr plasseringsmessig?

– Det får vi se når helgen kommer, sier Fossesholm, og mener helgens Beitostølen-åpningen var «greit».

– Det var ganske bra, men et lite minus på søndagen, sier hun om løpet der hun ble slått av både Johaug og Heidi Weng. Lørdag var bare Johaug foran.

– Hva skal du bruke all fritiden innestengt i Ruka på?

– Jeg har med meg høyttaler, så kanskje det blir disco?

Hennes beste verdenscupresultat til nå er 5. plassen på 10 km fri i Falun sist vinter. Med fall. Hun tok tre gull i junior-VM. Hun er ung nok til å være med i junior-VM også til vinteren, men det er uklart om hun rekker det. For selvfølgelig er det senior-VM i Oberstdorf som gjelder.

Charlotte Kalla har testet positivt for corona og deltar ikke i Ruka.

Svenskene mener ingen kan slå Ebba Andersson og Frida Karlsson om dagen. Dette sier Fossesholm om svenskenes melding: