Vidar Løfshus fortsetter trolig

Landslagssjef i langrenn, Vidar Løfshus, er ønsket med videre i stillingen av Norges Skiforbund.

Landslagssjef Vidar Løfshus fortsetter trolig.

— Ja. Det har vi signalisert til ham. Om han sier ja, må du spørre ham om, sier Åge Skinstad, langrennssjef i Norges Skiforbund til NTB.

— Jeg er i utgangspunktet positiv til å fortsette og er forberedt på det, sier Løfshus til NTB.

Løfshus ble ansatt i skiforbundet i 2006, og hans nåværende kontrakt utløper etter denne sesongen.

Jobb

I likhet med Løfshus går også kontraktene til flere i hans team ut. Det handler om landslagstrenerne for kvinner, Egil Kristiansen og Roar Hjelmeset, og herretrener Trond Nystad. Ingen av de tre har ennå skrevet under nye kontrakter.

— Vi har en prosess gående for alle tre og føler at vi har god kontroll. Men jeg blir ikke overrasket om én av dem trekker seg, sier Løfshus.

Etter det NTB erfarer går det uansett mot at Steinar Mundal går over i en annen rolle enn som assistent under Trond Nystad. Dette etter Mundals eget ønske. Løfshus må derfor ha tak i en ny assistent uavhengig om Trond Nystad blir med videre som trener eller ikke. Hans langrennskone Claudia Nystad legger opp etter denne sesongen, og det kan ha innflytelse på hans avgjørelse hvorvidt han fortsetter eller ikke.

— Steinar nærmer seg pensjonsalder og synes det blir for mye reising. Men vi ønsker å ha ham med videre i en eller annen rolle. Det er viktig å ta vare på slike kontinuitets- og kulturbærere.

Kabal

NTB kjenner også til at Roar Hjelmeset skal ha gitt beskjed om at han ønsker å bli med videre i hvert fall i ett år til. Egil Kristiansen må bruke tiden fram til påske for å avgjøre om han takker ja til en ny kontrakt som landslagstrener for skijentene. Det vil ikke overraske mye om det ender med at han fortsetter.

— Det stemmer at Roar har sagt ja til å fortsette i ett år til. Hva som skjer, har også sammenheng med hva Egil bestemmer seg for. Jeg er sikker på at kontinuitet på trenersiden er en nøkkelfaktor til suksess og én av årsakene til at vi har gjort det bra over flere år. Derfor er jeg også sikker på at det er riktig å bygge opp trenere i perioder det går dårligere, heller enn å gi dem en tupp i ræva, sier landslagssjef Løfshus.

Smøresjef Knut Nystad og sprinttrener Arild Monsen har begge kontrakter som strekker seg til over OL-sesongen 2017/2018. (©NTB)