Langrenn

Nå får hun trene med Johaug og Bjørgen

Silje Theodorsens (20) nye hverdag neste sesong inkluderer treninger med verdens beste skiløpere.

STORT TALENT: Neste sesong får Silje Theodorsen - her fra et verdenscuprenn på Lillehammer for ett år siden - trene sammen med blant andre Therese Johaug og Marit Bjørgen.
 • Rune Robertsen
  iTromsø

Skitalentet gikk lørdag sesongens siste skirenn da hun vant kvinneklassen i Jan Tore Skjærviks minneløp på Kvaløya.

Fredag blir uttaket for rekruttlandslaget offentliggjort. Men det har, som iTromsø tidligere i vinter har skrevet, lenge vært klart at Theodorsen gjennom sin sterke prestasjoner i vinter er så godt som klar. Etter det iTromsø kjenner til skal Theodorsens plass på rekruttlaget ikke være diskutert fordi det er en enighet om at hun er mer enn god nok.

Det betyr at 20-åringen oppgraderes fra det lokale Team Nord-Norge der hun har vært denne sesongen.

Stjernetreninger

Etter det iTromsø kjenner til vil flere av rekruttlandslagets samlinger legges sammen med A-laget. Der er Therese Johaug og Marit Bjørgen de største stjernene, og det vil uten tvil være lærerikt for Theodorsen å kunne trene med de to beste langrennsløperne i verden.

Silje Theodorsen, her etter NM-sprint på Røros tidligere denne sesongen.

Samtidig vil 20-åringen, som vil fortsette å bo i Tromsø, trene med lokale løpere.– Jeg har ikke snakket med Roy Helge Larsen (ny trener for Team Nord-Norge) ennå, men jeg håper å få lov til å trene med dem skulle jeg bli tatt opp, sier Theodorsen.

Ligger godt an

I langrennsledelsen legges det ikke skjul på at Theodorsen er en sterk kandidat for opprykk.

– Silje har hatt en kjempegod sesong, og man trenger ikke å være en stor spåmann for å si at hun ligger godt an, sier Torbjørn Skogstad, leder i langrennskomiteen til iTromsø.

Utviklingssjef Brit Baldishol er tydelig på at det er ønskelig med flere enn de tre jentene som per i dag er på laget.

– Det vil alltid være en vurdering på om hun skal være med. Den endelige vurderingen skal tas av langrennskomiteen til uka, sier Baldishol.

Selv har Theodorsen ikke hørt noe om hva som skjer videre.

– Jeg er veldig spent fordi ingen har foreløpig tatt kontakt. Uansett hva det ender med er det en vinn-vinn-situasjon for meg siden jeg liker meg godt på Team Nord-Norge, sier Theodorsen.

– Aldri vært så motivert

Lørdagens renn var preget av vått føre og det Theodorsen kaller «slushaktige forhold».

– De siste ukene har jeg bare vært hjemme og trent. Det har vært godt siden det har vært mye reising i vinter, sier Theodorsen.

Hun har også rukket å ta en evaluering sammen med pappa og treningskamerat Jim Theodorsen av den meget gode sesongen der deltakelse i verdenscup og sølv i U-23-VM er blant høydepunktene.

– Jeg har aldri vært så motivert for å gjøre en jobb videre mot neste sesong som jeg er akkurat nå. Hele året har vært eventyraktig, sier hun til iTromsø.

Hilde Espnes og Anette Kjellbergvik ble nummer to og tre i kvinneklassen i minneløpet lørdag. Rolf Einar Jensen vant foran Christian Tvedt Bugge og Edvin Frost i herreklassen.

 1. Les også

  Theodorsen er landslagsklar om tre uker

 2. Les også

  Nord-Norges beste løpere må vente på trenersvar

 3. Les også

  Silje Theodorsen røk ut før finalerundene

 4. Les også

  Trener vraket til stillingen han hadde: – Jeg er ikke forbannet

 5. Les også

  Han blir ny skisjef i Team Nord-Norge

 6. Les også

  Brakk leggen i januar – gikk tremila i NM i dag

 7. Les også

  Måtte gå tremila flere kilometer på lånte ski etter skiknekk

Les mer om

 1. Marit Bjørgen
 2. Therese Johaug