Langrenn

Bjørgen nominert til «idrettens Oscar»

Langrennsstjernen er en av seks som kan bli årets idrettskvinne i verden.

Marit Bjørgen er nominert til «Årets idrettskvinne» av Laureus-stiftelsen.

Marit Bjørgen er nominert til den prestisjetunge prisen «Årets idrettskvinne» av Laureus-stiftelsen.

Langrennsløperen fra Rognes har dermed havnet i meget godt selskap. Blant de øvrige nominerte til prisen, som av mange regnes som idrettens svar på Oscar-statuetten, er tennisstjernen Serena Williams. Hun innledet nylig 2015 med seier i prestisjetunge Australian Open.

De øvrige nominerte i kategorien «Årets idrettskvinne» for 2014 er den kinesiske tennisspilleren Li Na, alpinisten Tina Maze fra Slovenia, den newzealandske kulestøteren Valerie Adams og friidrettsstjernen Genzebe Dibaba fra Etiopia.

Serena Williams kan få prisen for fjerde gang. Ingen har fått den flere ganger.

Ronaldo nominert

Hard er også kampen om prisen som «Årets idrettsmann». Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo er nominert og kan bli den første utøveren fra en lagsport som går til topps. Formel 1-fører Lewis Hamilton, golfspiller Rory McIlroy, tennisesset Novak Djokovic fra Serbia, den spanske roadracingstjernen Marc Márquez og stavhopper Renaud Lavillenie fra Frankrike er de øvrige nominerte.

Sistnevnte slettet Sergej Bubkas 21 år gamle verdensrekord i fjor.

I kategorien for «Årets lag» er det innslag fra fotballen som dominerer. Prisen kan tilfalle både de tyske verdensmesterne på herresiden og Real Madrids stjernegalleri. Sistnevnte vant mesterligaen i fjor.

Nominert er blant andre også det europeiske Ryder Cup-laget i golf.

Les også

Bjørgen på topp ti-liste med stjerner som Ronaldo

Celebert selskap

Det deles videre ut Laureus-priser for både «Årets gjennombrudd» og «Årets comeback». I den førstnevnte kategorien er den tyske fotballspilleren Mario Götze, som avgjorde fjorårets VM-finale i ekstraomgangene, nominert. Det samme er den colombianske Real Madrid-spilleren James Rodríguez. Sistnevnte ble toppscorer i mesterskapet i Brasil.

Totalt deles det ut priser i sju kategorier.

Skulle Marit Bjørgen få den prestisjetunge prisen under tildelingen i Shanghai i april, blir hun del av en lang og eksklusiv liste over tidligere vinnere. Usain Bolt, Sebastian Coe, Roger Federer, Alex Ferguson, Lewis Hamilton, Kelly Holmes, Pelé, Steve Redgrave og Michael Schumacher er alle hedret av Laureus-stiftelsen.

Et eksklusivt panel bestående av ledende idrettsredaktører, forfattere, kringkastere og nettjournalister fra hele verden avgjør hvem som vinner de forskjellige prisene.

(©NTB)

Les også

  1. Bjørgen: - Det må være tøft for ungdommen med alt kroppspresset