Langrenn

Derfor nekter Emil å røpe landslagsplanen

Vil ha svar fra landslagssjefen før han sier hva han har lyst til.

 • Birger Løfaldli
  Birger Løfaldli
  Adresseavisen

MONTREAL (adressa.no): Emil Iversen tok en imponerende seier på fellesstarten i Montreal onsdag kveld. Triumfen er den siste i rekken av knallsterke prestasjoner fra 24-åringen fra Meråker denne sesongen.

 1. Les også

  Råsterk Iversen rykket fra Northug og vant: - Helt fantastisk! 

 2. Les også

  Fantastiske Iversen: - Det føles sånn passe

Lang vei til toppen

Iversen har hatt en lang vei frem til verdenstoppen. I midten av tenårene var det ingen tegn til at han skulle bli en fremtidig toppløper, da han stort sett plasserte seg nederst på resultatlistene.

Fortsatt er Iversen kun en del av rekruttlandslaget. Det blir det en slutt på etter årets sesong. Spørsmålet er bare om han havner på allround— eller sprintlandslaget neste sesong. Han er godt kvalifisert for begge, etter blant annet gårsdagens seier på distanse og to verdenscupseire i sprint tidligere i sesongen.

Iversen har et ønske om hvilket lag han vil være på, men nekter å røpe hva det er.

Les også

Northug og Iversen med ellevill ferieplan

En hemmelighet

— Det er en hemmelighet, sier skikometen til Adresseavisen på vei ut fra pressekonferansen i Montreal sent onsdag kveld norsk tid.

— Hvis Vidar (Løfshus, landslagssjef) sier at jeg får lov til å velge, så kan jeg si hva jeg har lyst til, men jeg vet ikke om jeg får velge. Da er det risikosport å uttale seg, sier stjerneskuddet som nå er blant favorittene til å vinne Ski Tour Canada sammenlagt.

Etter etappen i Montreal er Iversen på andreplass, kun seks sekunder bak russiske Sergej Ustiugov. Petter Northug ligger fem sekunder bak Iversen.

Les også

Johaug om livet som superkjendis: - Skulle ønske jeg av og til ikke fikk det blikket

Får ikke velge selv

Løfshus gjør det helt klart at Iversen blir tatt ut på landslaget foran neste års sesong, men sier at 24-åringen ikke får velge selv.

— Nei, det blir en diskusjon mellom oss trenerne først og fremst. Og så skal vi ha en samtale med Emil. Vi har ikke pratet noe om det og må gjøre ferdig denne sesongen først, sier Løfshus til Adresseavisen.

Landslagssjefen var svært imponert over rekruttlandslagsløperen på 17,5-kilometeren i sentrum av OL-byen fra 1976.

STERK START: Emil Iversen, her foran Petter Northug i starten på onsdagens etappe i Montreal, kom seg tidlig helt frem i feltet.

Imponerte sjefen

— Han slutter aldri å forundre meg. Det er helt fantastisk. All honnør til Emil og Meråker, sier Løfshus.

— Emil gikk på en veldig klok måte. Han hadde jo sagt at han skulle prøve å holde igjen litt, for ikke å få for mye laktat. Det gjorde han. Da han fikk de nødvendige meterne på slutten, tok han vare på sjansen og gikk ifra, fortsetter Løfshus.

- Er Emil Iversen favoritt i sammendraget nå?

— Nei, det..men han kommer til å havne veldig langt opp med den formen han er i nå, sier landslagssjefen.

Torsdag er det hviledag i Ski Tour Canada. Tredje etappe går fredag i Quebec City.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  FORELDRELIV
  Publisert:

  Psykologen: Bruk tid med sønnene dine denne høsten, og vis hvordan man er en skikkelig mann anno 2022. Ikke 1942.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5