Langrenn

Her gikk det galt for Uhrenholdt Jacobsen: – Det var en rar opplevelse

Charlotte Kalla ble den store helten i VM-stafetten

Her parkerer Charlotte Kalla Astrid Uhrenholdt Jacobsen.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

Ski-Sverige er i ekstase etter VM-gullet i Seefeld. Norges dominans i VM-stafettene er over.

Therese Johaug jaget febrilsk på den siste etappen. Men i realiteten ble den tredje etappen skjebnesvanger. Da tapte Astrid Uhrenholdt Jacobsen 18,8 sekunder til Charlotte Kalla.

– Det er jeg som blir for svak i dag til at vi skal klare gullet. Det eneste som er bra med min etappe er at vi rister av oss Russland. Det er min innsats som gjør at det blir sølv og ikke gull, sier en skuffet Uhrenholdt Jacobsen til NRK etter rennet.

  • LEST DENNE? Da dronning Sonja trengte hjelp, kom Johaug til unnsetning

– En rar opplevelse

I Pyeongchang-OL sprakk Uhrenholdt Jacobsen også. Men den gangen reddet Ragnhild Haga og Marit Bjørgen Norge. Slik ble det ikke i Seefeld torsdag.

På de to første etappene fulgte Norge og Sverige hverandre som skygger. Uhrenholdt Jacobsen gikk ut 1,4 sekunder foran Kalla og holdt lenge følge med svensken. Det var først på den siste kilometeren at Kalla virkelig distanserte Uhrenholdt Jacobsen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen klarte ikke å følge Charlotte Kalla på den tredje VM-etappen.

Etterpå oppsummerte Uhrenholdt Jacobsen det hele som en «rar opplevelse». Hun forklarer:

– Jeg fikk de sekundene fra Ingvild, som jeg visste at jeg kom til å miste ut fra start der det er så mye motvind. Charlotte gikk fort i første sprintbakken, men jeg klarte å være med.

– Så er det som om jeg mistet henne over en bakke topp og i en utforkjøring. Etter det er jeg sjanseløs, rett og slett, forklarer Uhrenholdt Jacobsen.

Etter etappen lå hun urørlig på bakken og gispet etter luft. Hun hadde gitt absolutt alt. Men torsdag holdt det akkurat ikke for det norske laget.

Luken til Stina Nilsson ble for stor. Selv for Therese Johaug.