Langrenn

Nygaard avsluttet 2017 med nok en seier: – Har vært et fantastisk år

Andreas Nygaard (27) er ustoppelig om dagen. I dag var han igjen sterkest i spurten.

TIL TOPPS: Andreas Nygaard øverst på pallen. Til venstre Johan Hoel (nr. 2) og til høyre Torgeir Skare Thygesen (nr. 3). Foto: Privat

  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Den Tromsø-bosatte 27-åringen fra Burfjord har hatt en vanvittig god sesong med flere individuelle seiere i langløpsserien Ski Classics. I tillegg vant han verdenes lengste skirenn i vår, og startet årets utgave av Ski Classics med seier i det 35 kilometer lange rennet i Livigno.

I dag gikk han til topps i det 23 kilometer lange klassiskrennet Romjulsrennet Sjusjøen.

– Det var en fin dag. Eventyrforhold med 10–11 minus og sol. Det hadde snødd en halvmeter i det siste, så det var kaldt og drømmevær, sier Andreas Nygaard til iTromsø.

Les også

Ustjugov utklasset konkurrentene: - En maktdemonstrasjon

Sterkest i sekunddrama

Nygaard klokket i mål på 1.00,15. Bare hundredelen bak fulgte Johan Hoel og Torgeir Skare Thygesen, mens Simen Engebregtsen Nordli (1.00,17) og Stian Hoelgaard (1.00,18), fulgte plassene bak der igjen.

– Vi var fem stykker igjen til slutt, så da handlet det bare om å få en god posisjon på oppløpet, og da gikk det veien, sier Nygaard.

Som mener seieren har en del å si.

– Det har vært et lite opphold i Ski Classics, og så har jeg vært hjemme og feiret jul, så med såpass god deltakelse som det var her, var det veldig bra. Det er bestandig bra å gå renn med startnummer på brystet, sier Nygaard.

Les også

Falla måtte ta til takke med tredjeplass på åpningsdagen av Tour de Ski

På reisefot til februar

Nå blir Nygaard værende på Sjusjøen på hytta til lagkamerat fra Team Santander, Øyvind Moen Fjeld, til utpå nyåret før avreise til Gran Canaria 3. januar.

– Jeg drar rett herfra til Gran Canaria der vi bli en uke. Etter det reiser vi til Seefeld (Kaiser Maximilian Lauf, 60 km), og så er det renn hver helg, med La Diagonela (65 km), Marcialonga (70 km) og Toblach (50 km). Vi flyr rett fra Gran Canaria til Seefeld, men ellers er det ganske korte avstander, forteller Nygaard, som var veldig glad for å avslutte 2017 med nok en seier.

– Det er bestandig deilig å vinne. Jeg har hatt et veldig bra år i år, så når får jeg bare håpe på et like godt 2018, sier den sympatiske langrennsløperen.

Dermed er de neste ukene nå av gjørende, for resten av sesongen.

– Planen er mye rulleski på Gran Canaria og så mye mengde før jeg slipper litt opp. Det er nå man kan trene og bli skikkelig sliten, etter det går rennene ett i ett, med hvile og intervall, så da er det den rytmen der som gjelder, og lite man får gjort i treningsarbeidet, så det er nå grunnlaget legges for resten av sesongen, sier Andreas Nygaard.

Les mer om

  1. Gran Canaria
  2. Ski