Petter Northug: - Nå er det Game Over

<p>Petter Northug tror Tour de ski-seieren er utenfor rekkevidde.</p>

Petter northug under prolog

Da Petter Northug måtte slippe Dario Colognas rygg knappe sju kilometer ut på dagens Tour de ski-etappe måtte de fleste sperre opp øynene.

Ikke minst Cologna selv, som var sikker på at han og Northug skulle samarbeide resten av den 35 kilometer lange jaktstart-etappen.

Men Northug måtte slippe seg ned til løperne bak i stedet til å holde følge med sin argeste konkurrent i Tour de ski-sammendraget.

— Jeg var ikke helt rå i kroppen i dag. Dario var sterk, og da klarte ikke jeg å være med, sa han til NRK etter løpet.

Og fortalte at det var en lite trivelig stund da han innså at han ikke kunne holde følge.

- Det var ikke artig. Jeg ønsket å være med Dario inn i dag. Det var det som var planen, og det er alltid surt å måtte slippe. Men jeg tror det var smart å heller slippe litt for tidlig. Jeg tenkte at jeg måtte gjøre det om jeg skulle klare å fullføre, sa Northug.

Han ble etter hvert tatt inn av Alexander Legkov, Marcus Hellner, Devon Kershaw og Maurice Manificat. Den gruppen klarte han å holde tritt med hele veien til mål – og hentet også frem krefter nok til å spurte inn til andreplass og viktige bonussekunder.

Men etter dagens etappe er Northug uansett 1.20 bak Cologna før helgens to avsluttende etapper – inkludert monsterbakken i Val di Fiemme. Det er for mye, tror han.

- Nå er det game over, sa han til NRK.

På oppfølgingsspørsmål om han virkelig mener det, bekreftet han.

- Ja, det er det. Dario er i form nå, og han gjør ikke feil i Val di Fiemme, sa han.

Dario Cologna vil derimot ikke si at Tour de ski er avgjort ennå.

- Det er mange bonussekunder å hente i Val di Fiemme, så dette er ikke avgjort, sa han til NRK.