Kowalczyks oppførsel vekker oppsikt i Polen – hadde ikke tid til lagvenninnene

Mens lagvenninnene avsluttet stafetten, var skistjernen allerede på vei til flyplassen.

Justyna Kowalczyk hadde hastverk etter torsdagens stafett. Her er hun etter målgang på 10-kilometeren tirsdag, der hun ble nummer åtte.
  • Nicholas Bergh

Torsdagens kvinnestafett i Lahti startet forrykende – mye takket være polske Justyna Kowalczyk.

Den polske skistjernen holdt farten oppe på førsterunden. Hun klarte ikke å holde følge med Maiken Caspersen Falla i stigningene på sisterunden, men var bare syv sekunder bak ved veksling.

Les også

I 2009 endret Marit Bjørgen kostholdet. Forandringen ble enda viktigere før VM i Lahti.

Polen endte til slutt på en åttendeplass på stafetten.

Kowalczyks oppførsel etter målgang har vakt oppsikt i polske medier. Avisen Interia skriver at Kowalczyk stakk av umiddelbart etter at hun vekslet med Ewelina Marcisz.

Her går Justyna Kowalczyk (til høyre) like etter starten på førsteetappen.
Les også

Ekspert ble overrasket over Uhrenholdt Jacobsen-valget. Så avgjorde hun stafetten likevel.

– Rakk ikke å gratulere

Kowalczyk måtte rekke et fly, og tok seg ikke tid til å snakke med de fremmøtte journalistene. Hun hadde heller ikke tid til å se hvordan lagvenninnene presterte på sine etapper.

– Justyna gikk flott i dag. Jeg rakk ikke en gang å gratulere henne, sa Ewelina Marcisz ifølge Interia.

Ewelina Marcisz roser lagvenninnen Justyna Kowalczyk. Her er Marcisz i aksjon på 10-kilometeren i Lahti-VM, der hun ble nummer 42.

Kowalczyk måtte imidlertid i dopingkontroll før hun kunne forlate VM-byen.

Noen få timer etter løpet bekreftet Kowalczyk på Twitter at hun måtte rekket et fly og dopingkontroll. Hun forteller videre at hun fulgte utviklingen i stafetten på mobilen.

Det var for øvrig hele tiden planen at Kowalczyk skulle reise hjem etter stafetten. Polakken satser nemlig utelukkende på klassiskrenn, og lørdagens tremil skal gås i fri teknikk.

– Justyna hjalp meg

Kowalczyk er én av de mest suksessrike skiløperne etter årtusenskiftet, og har to OL-gull og to VM-gull på CV-en. Slik rutine er god å ha for de yngre polske løperne.

26-åringen Ewelina Marcisz forteller at Kowalczyk var viktig for henne etter søndagens sprintstafett, der Kowalczyk og Marcisz gikk Polen inn til en niendeplass.

– Etter søndagens renn hjalp Justyna meg mye, sier Marcisz.

– Jeg er glad jeg kunne være på lag med henne. Dette er en ny opplevelse, fortsetter hun.

Norsk langrennsløper satte Myllylä på plass med dopingspørsmål. Hør historien i denne ukens utgave av Aftenpodden Sport: