Suksesstreneren ble forsøkt lokket bort fra Norge

Nå åpner Egil Kristiansen for å lede de norske skijentene til over OL i 2018.

BLE KONTAKTET: Egil Kristiansen, her sammen med Marit Bjørgen under Falun-VM i fjor, var ønsket av utenlandske nasjoner i etterkant av sesongen. Det avslører han overfor Adresseavisen.
  • Birger Løfaldli

OSLO: I tåkehavet i Holmenkollen gikk Therese Johaug inn til en suveren seier på tremila. Hun utklasset konkurrentene. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer to, nesten fire minutter bak. Finske Anne Kyllönen tok tredjeplassen.

Therese Johaug gikk alene nærmest fra første til siste stavtak under søndagens tremil i Holmenkollen.

Landslagstrener Egil Kristiansen kunne nok en gang glede seg over fenomenale norske prestasjoner. Etter den gigantiske oppturen i 2010 har Kristiansen ledet verdens suverent beste landslag i en årrekke. Nå røper han overfor Adresseavisen at konkurrerende nasjoner forsøkte å lokke ham ut av det norske teamet etter forrige sesong.

Tradisjonsrike skinasjoner

— Det var bare prat. Det kom ikke så langt, og jeg avviste det fort. Det fristet ikke, sier Kristiansen, som ikke vil si hvilke nasjoner det var snakk om.

Han røper imidlertid at det er snakk om tradisjonsrike langrennsnasjoner.

Kristiansen overtok sjefsjobben for kvinnelandslaget etter Svein Tore Samdal for ti år siden. De tre første årene var preget av mye motgang, men før Vancouver-OL snudde det. Marit Bjørgen fant tilbake til sitt gamle jeg og ble bedre enn noen gang. I tillegg blomstret Therese Johaug og en rekke andre av de norske løperne.

Les også

Historisk Johaug smadret feltet - vant med nesten fire minutter

Ønsker å fortsette

For ett år siden, da utenlandske konkurrenter forsøkte å lokke ham ut av det norske landslaget, var det uvisst om Kristiansen ville fortsette som norsk sjef etter Falun-VM. Nå åpner han for å bli med helt til etter OL i 2018. Kontrakten hans går ut etter årets sesong, med en intensjon om enda et år.

— Jeg har intensjon om å fortsette et år til, men det får vi avgjøre når sesongen er over.

- Er du mer motivert i år enn i fjor?

— Det har aldri handlet om motivasjon. Det er praktiske ting hjemme som må være på plass, sier Kristiansen.

JAKTEN PÅ JOHAUG: Fra høyre Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng og Ragnhild Haga under tremila i Kollen søndag.

Avhengig av OL-svar

Landslagssjef Vidar Løfshus sier til Adresseavisen at han må vite om enten Kristiansen eller hans assistent Roar Hjelmeset fortsetter til etter OL.

— Jeg trenger den kontinuiteten. Jeg er avhengig av en av dem, slik jeg ser det, sier Løfshus.

Han gjør det samtidig klart at begge to får fortsette hvis de ønsker det. Både Hjelmeset og Kristiansen er imidlertid nevnt som aktuelle kandidater til å overta herrelandslaget etter Trond Nystad.

— Det er vel slik det bør være at en av oss må være med til over OL. Jeg har sagt at jeg ikke er fremmed for tanken i det hele tatt, sier Kristiansen.

- Er du aktuell som erstatter for Nystad?

— Det vil jeg ikke kommentere, rett og slett. Jeg forholder meg til kontrakten.

Les også

Nå varsler også forbundet tung TV-satsing

Les også

Northug om rivalen: - Han er i en egen liga over oss andre

— Sikkert interessant

- Ville du ha sett på det som en utfordring å trene herrelaget?

— Det kunne sikkert ha vært interessant, men jeg forholder meg til fakta og de kontraktene jeg har.

Den suverene vinneren av tremila i Holmenkollen, Therese Johaug, håper Kristiansen fortsetter, men skjønner samtidig hvis han ønsker å gjøre noe annet.

— Vi har vært veldig fornøyde med den jobben Egil og Roar har gjort i mange år, samtidig er det en kabal på hjemmebane for deres del. Jeg håper de fortsetter, men skjønner hvis de har lyst til å jobbe med nye folk og med en annen type miljø også. Det blir vel helt sikkert en diskusjon til våren, sier hun til Adresseavisen.