Langrenn

Tidligere toppidrettssjef skal evaluere legemiddel-rutinen

Bjørge Stensbøl er et av medlemmene i en gruppe nedsatt av Olympiatoppen.

Bjørge Stensbøl er «tatt inn i varmen» igjen og skal delta i en arbeidsgruppe nedsatt av Olympiatoppen. NTB Scanpix

Olympiatoppens sjeflege Roald Bahr skal lede en nedsatt arbeidsgruppe som skal vurdere rutiner for forskrivning av legemidler i toppidretten. Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl er et av de øvrige medlemmene.

I en pressemelding fredag heter det at «Olympiatoppen er opptatt av at norsk toppidrett og alle landslag skal ha en sikker praksis for forskrivning av medisiner til idrettsutøvere og gode kontrollrutiner i antidopingarbeidet».

Den nedsatte arbeidsgruppen består av følgende personer:

Arbeidsgruppen består av Hilde Skagestad (seniorrådgiver, Helsedirektoratet), Rune Andersen (Antidoping Norge), Eva Birkelund (leder, Norsk forening for idrettsmedisin og fysisk aktivitet, Legeforeningen), Anne Margrethe Hausken (orienteringsløper/tidligere leder av utøverkomiteen), Bjørge Stensbøl (tidligere toppidrettssjef) og Bo Berglund (sjeflege, Sveriges Olympiske Komité).

DNV GL (tidligere Det Norske Veritas) vil bistå arbeidsgruppen, blant annet med spesialkompetanse på risikoanalyser og kvalitetssikring.

— Arbeidsgruppen har bred kompetanse innenfor medisin, toppidrett, antidoping, kvalitetssikring og risikoanalyser, og de har de beste forutsetninger for å utvikle og vurdere aktuelle tiltak. Det er spesielt betryggende å ha med Veritas på laget; de kvalitetssikret også Olympiatoppens arbeid på kosttilskuddsområdet etter OL i 2000, sier Roald Bahr i pressemeldingen. (©NTB)

Relevante artikler

 1. SPORT

  Kvålsvoll tar oppgjør med sentrale idrettsledere

 2. LANGRENN

  Sverige hadde sin «Johaug-sak» i OL i Sotsji. Da ble det tatt grep

 3. LANGRENN

  Legen forteller at han ga friske norske utøvere astmamedisin allerede i 1984

 4. LANGRENN

  - Mistenksomheten er vanskelig å leve med

 5. SPORT

  Et dødsfall endret måten legen vurderte toppidrettsutøvere på. Og etter hvert mosjonister.

 6. SPORT

  Etter OL-fiaskoen: Ber Tvedt gi fra seg makten over toppidretten