Langrenn

Marit Bjørgen tildelt ærefull utmerkelse

Marit Bjørgen ble torsdag tildelt Norges Skiforbunds høyeste utmerkelse.

Marit Bjørgen ble gjort stas på.

Plaketten er forbundets høyeste utmerkelse og kan tildeles enkeltpersoner for fremdragende innsats for norsk og/eller internasjonal skiidrett gjennom mange år.

Enkeltpersoner som mottar Plaketten mottar samtidig NSFs diplom og jakkemerke i gull.

Marit Bjørgen la opp som aktiv idrettsutøver etter sist sesong.

– Det er veldig gjevt å få denne prisen. Det betyr mye og viser litt hva man har betydd for norsk langrenn. Dette henger jo veldig høyt, sa Marit Bjørgen til NTB.

Hun kan se tilbake på 194 seire som fordeler seg på 8 OL-gull, 18 VM-gull, og 25 NM-gull. Hun angrer ikke på at hun valgte å legge opp.

– Tusen takk for de fantastiske og historiske idrettsøyeblikkene du har bidratt med. I tillegg er du et fantastisk menneske som har bidratt langt mer enn det som en kan forvente i laget. Du har aldri satt deg selv i fokus, med alltid tenkt hva som er best for fellesskapet og laget. Du har virkelig vist at godfot-teorien fungerer i praksis. Du blir god ved å gjøre andre gode, sa skipresident Erik Røste.

Les også

Trondheim brukte Bjørgen. England hadde Beckham. Begge deler var nytteløst.

Johaug tilbake på pallen

Therese Johaug var endelig tilbake både med startnummer på brystet og ski på beina. Hun tok tredjeplassen i Holmenkollen Skishow torsdag.

Det var Ingvild Flugstad Østberg som vant foran Ragnhild Haga. Johaug fulgte deretter.

– Det var fantastisk å være tilbake. Helt rått, sa Therese Johaug til NTB.

– Jeg merker jo at jeg blir litt gira og kanskje ikke klarer å gå så bra teknisk som det man gjør på trening, sa jenta fra Dalsbygda som har vært utestengt i 18 måneder på grunn av brudd på dopingreglementet.

Nå trenger hun konkurransetrening.

– Jeg må jo gå noen renn for å skaffe meg FIS-punkter. Jeg startet jo her i dag, og så blir det nok noen flere renn framover, sa hun.

Hennes siste konkurranse på rulleski var Lysebotn Opp i august 2016.

Østberg var litt overrasket over at hun vant et rulleskirenn for første gang i karrieren.

– Det føles overraskende bra. Jeg prøvde å tenke mest på teknikk. Det er gøy å vinne, men det betyr ikke så mye. Lista kan snu seg fort til vinteren, sa Gjøvik-jenta og tilføyde:

– Det var en litt blandet følelse å høre Thereses pust i nakken. Det er gøy at hun er tilbake. Hun vil heve mitt og de andres nivå framover. Jeg tar alle de positive tingene med meg, og det var godt å vinne.

Skishowet i Holmenkollen ble innledet med en prolog, og deretter ble det gått jaktstart med utgangspunkt i resultatet der.

(©NTB)

(@NTB)

Les mer om

  1. Marit Bjørgen
  2. Langrenn