Langrenn

Du er ikke alene, Weng: Her er idrettstabbene vi fortsatt ler av

Idrettshistorien er full av hysteriske tabber man ikke trodde gikk an.

Untitled-3.jpg
 • Steffen Stenersen

For Heidi Weng selv var det en trist affære, men for alle tilskuere ble det en humoristisk opplevelse å se den norske langrennsstjernen gå i mål en runde før hun skulle.

24-åringen måtte trøstes av lagvenninner og konkurrenter etter hendelsen, men sto oppreist foran pressen noen timer senere.

BAKGRUNN:

Les også

Heidi Weng: - Av og til er jeg verdens største idiot

Men Heidi Weng er naturligvis ikke den første som har tabbet seg ut på idrettsbanen, og helt sikkert ikke den siste. Her er noen av de vi husker best:

Skjøt på feil skive

Gunn Margit Andreassen under OL i Torino i 2006. Hun traff på 19 av 20 skudd under normaldistansen. Dessverre var fem av treffene på feil skive.

Olympiske leker er ikke stedet for å gjøre store brølere, men det var det Gunn Margit Andreassen gjorde under Torino-OL i 2006.Under normaldistansen lå hun an til en god plassering etter bare ett tilleggsminutt på de første tre skytingene. På fjerde skyting også det aller meste ut til å gå knirkefritt. Alle blinkene gikk ned, og Andreassen fortsatte videre i løypa. Det var bare et problem: Den norske skiskytteren hadde skutt på feil skive.

Se video fra hendelsen her (ekstern lenke)

Dermed endte det med fem tilleggsminutter og en plassering langt nede på listene.

— Det meste går an. Nå har jeg gjort det og, sa hovedpersonen selv til NRK etter blunderen.

Les også

Dette får ski-briten igjen for det omstridte samarbeidet med Norge

Trodde han hadde kontroll

Jaysuma Saidy Ndure kan se at finaleplassen i OL i Beijing svinner hen, etter at han slappet av litt for tidlig. Usain Bolt ble senere olympisk mester.

OL i Beijing i 2008: Norske Jaysuma Saidy Ndure skulle løpe mellomheat på hundre meter på veien til finalen. I samme heat som seg hadde han verdens raskeste mann, Usain Bolt.Men da Ndure trodde han hadde full kontroll slappet han av og sakket ned farten. Det skulle han aldri gjort.

– Jeg løp helt greit og prøvde å ta det rolig, men så gjorde jeg en feil. Jeg trodde jeg bare hadde Usain Bolt foran meg. Men like før mål så jeg meg til siden, og da merket jeg at jeg ikke hadde kontroll i det hele tatt, sa Ndure til NTB.

Dermed kom ikke Ndure lenger enn til mellomheatet, ettersom tiden hans ble tre hundredeler for dårlig til å gå videre på tid.

Trenerens beskjed hindret OL-gull

Sven Kramer var rasende på trener Gerard Kemkers etter å ha blitt ropt inn i feil bane under OL i Vancouver.

Vi holder oss i OL-historien, denne gangen til Vancouver i 2010. Sven Kramer var storfavoritt på 10.000-meteren på skøyter. Og litt over halvveis så det også ut til at det skulle gå mot et oppskriftsmessig gull til nederlenderen.Men etter 6600 meter skjedde det som skulle ta fra Kramer gullet. Fra indre bane la han seg, helt riktig, ut i yttersvingen. Like før svingen hoppet han dog plutselig over til indre igjen. Da hadde Kramers trener Gerard Kemkers ropt at han skulle gå i indre bane.

Se video fra hendelsen her (ekstern lenke)

Kramer ble diskvalifisert, og gullet gikk til koreanske Lee Seung-hoon. Bildene av en illsint Kramer som kjeftet på treneren sin gikk verden rundt.

— Jeg gikk mitt beste løp noen sinne og så blir jeg disket. Vanligvis er det jeg som gjør feilene på isen, men denne gang var det treneren min, sa Kramer til NRK etter løpet.

Les også

Svensk konkurrent gir opp kampen mot Johaug: - Det er ikke realistisk

Sto klar på start — men glemte en vesentlig ting

Fanny Horn Birkeland har ikke alltid gjort som her - husket geværet.

Under et showrenn i tyske Gelsenkirchen i romjula i fjor var det klart for mixed-stafett for skiskytterne. Lars Helge Birkeland hadde bommet en del, og skulle veksle med det som senere skulle bli hans kone, Fanny Welle-Strand Horn (nå Fanny Horn Birkeland).Og Horn sto klar hun. Problemet var bare at hun ikke hadde geværet på ryggen. Det hadde hun rett og slett glemt. I det Birkeland er på vei inn mot veksling blir hun gjort oppmerksom på at hun mangler noe vesentlig, og får hentet børsa.

Se blemmen hos NRK

– Dette skal jo ikke skje. Det er sikkert moro for andre, men for min del synes jeg det bare er utrolig kjedelig, sa hun til NRK etter tabben.

Røk ut på tid etter seks timer

Magnus Carlsen under Norway Chess i Stavanger i juni i år.

Magnus Carlsen har som regel full kontroll på alt når han spiller sjakk-turneringer. Derfor var det meget overraskende da han gikk på en skikkelig tabbe i sommer.Etter over seks timer spill under Norway Chess var det beregnet at han hadde 98 prosent sjanse for å vinne partiet mot bulgarske Veselin Topalov. Carlsen trodde han hadde fått ekstra tid etter 60 trekk, men det hadde han ikke.

Se video hos TV 2

Dermed brøt dommeren inn og fortalte Carlsen at han hadde tapt på grunn av overskridelse av tidsgrensen.

— Det er bare tragikomisk, sa en svært skuffet Carlsen etterpå.

Selv om det var informert både på turneringens nettsider og før første spillrunde, valgte arrangøren å beklage overfor Carlsen og de andre spillerne for manglende informasjon.

 1. Les også

  Silje tatt ut til verdenscup: – Veldig overrasket og takknemlig

 2. Les også

  Svensk ekspert med stikk til Norge: - Hvor var Wengs lagvenninner?

 3. Les også

  - Nå blir han verre å ha med å gjøre

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Den 49 år gamle rapperen er like godt trent som en fotballproff. Testresultatene er knapt til å tro.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5