Langrenn

Northug ruslet i mål og forsvant uten å snakke med noen

Media og forventningsfulle unger ventet på Petter Northug. Men langrennskongen forsvant ut bakveien.

Petter Northug kom ruslende til mål mange minutter etter vinneren Matti Heikkinen. Deretter forvant Northug uten å snakke med pressen.
  • Svein Hagen

Han brukte ikke all verden med energi oppover bakkene fra Lysebotn til Øygardstøl. Etter å ha vært litt framme like etter start, havnet Northug stadig lengre bakover i feltet etter hvert som bakkene ble brattere og brattere. Til slutt kom han ruslende inn til mål, flere minutter etter at vinneren, finske Matti Heikkinen, som vant med 27.52, ny løyperekord.

Etter løpet sto en ventende presse for å få en kommentar fra Petter Northug, men etter en god stund ble det gitt beskjed om han ikke ønsket å gi noe intervju etter sin innsats i bakkene.

Han kom heller ikke gjennom utgangen slik at masse ventende unger kunne få sine autografer eller selfies. Petter Northug forsvant like godt ut bakveien til ventende transport tilbake til hotellet i Sandnes.

Tarjei Bø best av de norske

Det kom tre utenlandske løpere inn foran den beste norske løperen i Lysebotn opp. Vant gjorde Matti Heikkinen med russiske Alexander Lekov på andreplass. Fjorårsvinner Maurice Manificat ble nummer tre, mens skiskytter Tarjei Bø ble den beste norske i de bratte bakkene.

Tarjei Bø ble beste norske utøver i Lysebotn opp med sin fjerdeplass.

— Det er jo selvsagt veldig stas å slå alle de norske langrennsspesialistene, men jeg skulle jo gjerne vært på pallen, sier en smilende Tarjei Bø.Han var ikke selv så overrasket over at det gikk så bra som det gjorde i dette motbakkeløpet.

— Jeg har omsider hatt en problemfri oppkjøring, har nemlig verken vært skadet eller syk så langt. Derfor har jeg kunne trent akkurat det som har vært planlagt, forklarer han.

Jobbet med motbakketeknikken

Tarjei Bø legger ikke skjul på at all den teknikktreningen han har bedrevet så langt i oppkjøringen har fungert bra.

— Jeg har jobbet mye med motbakketeknikken, og den satt som et skudd denne gangen. Men du verden så knallhardt det er dette løpet, det er ikke ofte vi er så langt nede i kjelleren i så lang tid som i dette drøyt sju kilometer lange motbakkeløpet, understreker han.

Han har allerede begynt å glede seg til vintersesongen, selv om det er en stund til enda før alvoret tar til.

— Spør du meg nå, så er jeg i god rute til VM på hjemmebane. Men det kan jo skje mye på det halvåret som gjenstår til det arrangementet. Nå er det viktig å lytte skikkelig til kroppen, slik at jeg ikke går på noen smell før den tid, sier han.

Gleder seg til festen i Sandnes

Etter kraftprøven i Lysebotn, ser Tarjei Bø virkelig fram til de to neste dagene i Sandnes sentrum.

— Det blir en fest, og selv om jeg var sterkest i dag, så var det uten å avfyre et eneste skudd. Det blir noe helt annet i den kjappe løypen i sentrum, samtidig som skytingene også må sitte som et skudd, understreker en meget fornøyd Tarjei Bø etter sitt gode motbakkeløp.

Les også

  1. Weng lærte av tabben. I dag knuste hun alle i monsterbakken.

Les mer om

  1. Tarjei Bø
  2. Petter Northug