Størmer Steira legger opp

Kristin Størmer Steira avslutter langrennskarrieren.

Kristin Størmer Steira har bestemt seg for å legge opp som langrennsløper.

Etter 12 år som langrennsløper på høyeste nivå har Størmer Steira bestemt seg for å legge opp.

— Jeg er priviligert som har fått muligheten til å jobbe sammen verdens beste langrennsutøvere og trenere selv om det innimellom har kostet både blod, svette og tårer. Det skal jeg ta med meg videre i livet, sier Størmer Steira i en pressemelding fra Norges skiforbund.

**Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook**

33-åringen skulle egentlig ha gått tremila i VM i Falun i vinter, som skulle være hennes første og eneste distanse. Hun slet med sykdom i begynnelsen av mesterskapet.

Et brudd i hælen etter en joggetur dagen før tremila førte imidlertid til at Steira måtte trekke seg fra distansen.

Hun er olympisk mester i stafett fraOL i 2010 og har tre VM-gull i stafett.

— Jeg har opplevd utrolig mye som langrennsløper og jeg elsker å konkurrere på ski, men tiden er nå inne for å finne et nytt spor, og det blir ikke skisporet, sier hun videre.

Steira skal nå gjøre unna sine siste eksamener på BI, og til sommeren skal hun gifte seg med den canadiske langrennsløperen Devon Kershaw.

GULLJUBEL: Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira, Therese Johaug og Vibeke Skofterud jubler for gullmedaljen etter stafettseieren i Oslo-VM for fire år siden.

Mange fjerdeplasserSteira har i en årrekke vært en av de aller beste norske løperne på kvinnesiden, men klarte aldri å ta et individuelt gull.

I Torino-OL i 2006 fikk hun tre fjerdeplasser, men måtte hjem uten medalje.

I Vancouver fire år senere fikk hun nok en fjerdeplass. Derfor var det mange som unnet henne bronsemedaljen i Sotsji i fjor.

I verdensmesterskapene har medaljefangsten vært bedre. Hun fikk individuelt sølv både i 2007 og 2009, i tillegg til en bronsemedalje både i 2005 og 2007. Steira har fire gullmedaljer fra NM.

LES OGSÅ: Portrettintervjuet Alene hjemme