Langrenn

Bjørgen: - Jeg kommer nok til å gå på ski til vinteren, men tanken har slått meg om det er verdt det

Marit Bjørgen mener situasjonen lagvenninnen har havnet i kunne skjedd med alle.

  • Kurt B.M. Haugli

HOLMENKOLLEN: Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg møtte norske journalister drøyt 24 timer etter at nyheten om at Therese Johaug har testet positivt på det forbudte stoffet clostebol.

De to langrennsprofilene var naturlignok preget av den siste tids hendelser. Rundt dem sto et stort oppbud av journalister, ikke bare norske, men også fra blant annet Sverige og Finland.

— Det er helt uvirkelig. Det har vært tøft, det har det. Det har vært tungt å se hvordan Therese har hatt det, sier Marit Bjørgen.

Les også

Kaggestad: - Therese må ta straffen sin

— Hun har full støtte

Hun var på gråten under store deler av seansen, tydelig preget av det som har skjedd med lagvenninnen.

— Det er først og fremst vanvittig kjedelig og trist sak. Jeg får så vondt av Therese og Fredrik (landslagslegen), og jeg unner ingen å ha det så vondt som det vi har sett Therese har hatt det, og spesielt ikke en lagvenninne og en så nær venninne og en av våre beste venninner. Det er tungt, sier Ingvild Flugstad Østberg.

Ingvild Flugstad Østberg (t.v) og Marit Bjørgen var tydelig preget av saken rundt Therese Johaug.

— Hun har full støtte fra hele laget, sier Bjørgen.

Beskjeden mottok landslaget onsdag, kvelden før nyheten gikk ut til offentligheten.

— Vi var samlet hele laget da Therese fortalte historien selv. Det kom som et sjokk på oss alle. Jeg har vært litt med Therese den siste uken. Jeg har sett at det var noe, sier Bjørgen.

Vurderte om det er verdt det

Hun konkurrerte ikke i forrige sesong på grunn av fødsel. Denne vinteren er hun tilbake, men kjenner at den siste tids hendelser går utover skigleden.

— Jeg må si at da Therese fortalte det, tenkte jegpå om det er verdt å drive med det her. Jeg har aldri noen garanti for om jeg kunne komme i denne situasjonen selv. Jeg kommer nok til å gå på ski til vinteren, men tanken har slått meg om det er verdt det, sier Bjørgen.

De to populære langrennsjentene ble spurt om hva Johaug-saken, i tilegg til den relativt ferske episoden med Martin Johnsrud Sundby, vil ha å si for omdømmet til norsk langrenn.

— Selvfølgelig, i kjølvannet av saken som var i sommer, så gjør ikke dette ting noe bedre. Det er veldig, veldig kjedelig, og det er ikke sånn vi har lyst til at norsk langrenn skal fremstå, forklarer Flugstad Østberg.