Langrenn

Psykologhjelp skal sikre ny norsk VM-jubel i dag

Hjelp fra psykolog Britt Tajet-Foxell skal sørge for ny norsk jubel.

FAVORITT: Marit Bjørgen går for sitt andre VM-gull i Lahti i dag. Her er hun sammen med smører Perry Olsson på VM-stadion.
 • Birger Løfaldli
  Birger Løfaldli
  Adresseavisen

LAHTI: – Jeg bruker henne mye. Jeg har vært inne hos henne foran hvert løp så langt, sier Marit Bjørgen.

Hun har i en årrekke samarbeidet med psykologen. Også flere av de andre løperne på det norske laget bruker Tajet-Foxell.

– Det er små marginer, så det gjelder å være ekstra skjerpet. Britt gir meg ting som jeg må jobbe med, som jeg har med meg i bakhodet, forteller Bjørgen.

Les også

FIS-topp: - Norge har et kommunikasjonsproblem

Rognes-løperen er nok en gang storfavoritt foran en VM-distanse. I dag står verdenseliten på startstreken på 10-kilometeren i Lahti. Bjørgen mener det er sju løpere som er i stand til å gå ta gull.

Les også

Ski-VM i dag: Bjørgen er gullfavoritt

Roser Kalla

Hun trekker frem alle de fire på det norske laget. Det er Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen. I tillegg kommer hjemmehåpet Krista Pärmäkoski, Sveriges Charlotte Kalla og Justyna Kowalczyk fra Polen.

– Kalla har vist styrke etter jul og bare klatret oppover. Hun er i form. Jeg synes hun gikk veldig godt på klassiskdelen på skiathlon. Hun er en kandidat til å kjempe helt øverst, sier Bjørgen.

Les også

Internasjonale leger samlet i Lahti: Ber Norge ta astma-ansvar

– Ti kilometer klassisk passer Krista kjempebra. Hun er absolutt en kandidat. Hun går på hjemmebane, fikk medalje på lørdag, kan senke skuldrene og nyte opplevelsen. Hun kommer nok til å bli sterk.

Tid med familien

Bjørgen røper sin plan for hvordan hun skal gå til topps og ta sitt andre VM-gull i Lahti:

– Taktikken blir å finne en god flyt fra start og å gå teknisk på ski. Så må man gå med det man har. Det gjelder å være med fra start.

Les også

Bjørgen ble hyllet foran 10.000: – Dette har vært målet siden jeg ble gravid

Etter lørdagens seier på skiathlon brukte Bjørgen søndagen på familien.

– Det var godt å se Marius, men nå er det fokus på å være toppidrettsutøver igjen. Jeg skal holde ut i uka som er igjen, sier 36-åringen.

Les mer om

 1. Justyna Kowalczyk
 2. Marit Bjørgen
 3. Astrid Uhrenholdt Jacobsen
 4. Ingvild Flugstad Østberg
 5. Heidi Weng
 6. Ski-VM