Langrenn

Gikk russisk mesterskap i norsk drakt, da ble det bråk

Aleksandra Sjimolina (20) kjøpte seg skidress i norske farger. Det skulle hun ikke gjort.

Jelena Välbe på plass i russisk antrekk under ski-VM i Oberstdorf tidligere i vinter.
  • Kurt B. M. Haugli
    Kurt B. M. Haugli
    Journalist

Den unge russiske langrennsløperen gikk i norske farger under det russiske mesterskapet. Skidressen fra Bjørn Dæhlie-kolleksjonen var uten norske flagg, men ellers identisk med den norske landslagsdressen slik den så ut før Norge fikk nye dresser til VM i Oberstdorf. Det likte skipresident og tidligere langrennslegende Jelena Välbe svært dårlig.

Russiske medier har i flere omganger rapportert om draktvalget til den russiske skiløperen på 30 kilometeren under det russiske mesterskapet. Det russiske nyhetsbyrået Ria Novosty sendte ut meldingen med overskriften. – Skandale i det russiske mesterskapet: Norsk drakt og Välbes anklager.

Reglene

Välbe var i første omgang helt klar. Hun burde vært disket.

– Ifølge reglene skulle hun ikke ha fått lov til å starte. Vi kan ikke konkurrere i antrekket til andre nasjoner, sa Välbe i direktesendingen som er lagt ut på Youtube.

Under ser du bilde av Sjimolina i en skidress fra Bjørn Dæhlie som er lagt ut på hennes Instagram-konto:

Aleksadra Sjimolina forsvarte seg.

– Det er ingen flagg eller symboler på denne drakten. Ja den er produsert av Bjørn Dæhlie, og de produserer for nordmennene. Men dette er en skidress som er i forbrukermarkedet, sier hun til den russiske sportsavisen Sport-Express.

I ettertid har Välbe moderert seg og sagt at hun kunne ha tatt feil, men mener fortsatt at det er ulovlig å delta i det russiske mesterskapet med en norsk drakt.

30 kilometeren i mesterskapet ble vunnet av Marija Istomina i fravær av de beste russiske løperne. Sjimolina, som fikk mest oppmerksomhet, ble nummer 29.

Les mer om

  1. Langrenn