Lagkompis irritert over Klæbos «spill»: – Jeg ble sjokkert

VAL MÜSTAIR (VG) Johannes Høsflot Klæbo (26) gikk inn til en råsterk seier på nyttårssprinten og Tour de Skis første konkurranse. Men manøveren hans i finalen var ikke like godt likt av alle.

STERK NORSK DAG: Johannes Høsflot Klæbo vant, mens Sindre Bjørnestad Skar tok en sterk tredjeplass under sprinten i Val Müstair lørdag. Men etter rennet var de ikke helt enige i taktikken underveis.

– Jeg var irritert på ham i finalen der. Jeg lå i ryggen hans (til Klæbo) på toppen og tenkte «nå går vi», beskriver Sindre Bjørnestad Skar, som til slutt fikk en enorm personlig opptur ved å bli nummer tre på lørdagens sprint i Val Müstair.

Skar smiler riktignok godt når han snakker om det som skjedde like før slutt under finalen på Tour de Skis åpningsøvelse.

Men det er også litt alvor i tonen hans. For han tok ryggen til det som så ut som en råsterk Klæbo før den siste utforkjøringen. Men så valgte Klæbo å bremse litt.

– Ble sjokkert

I stedet for å kjøre først ned selv, ventet Klæbo på Federico Pellegrino, trønderens overmann forrige verdenscupsprint. Skar avslører hva Klæbo sa i målområdet etter å ha vunnet:

– «Jeg ville slå Pellegrino i spurten». Jeg tror han har kjent på det tapet i Davos. For min egen del, skulle jeg gått den finalen en gang til, så hadde jeg gått forbi ham. Men jeg ble sjokkert, ja.

Klæbo måtte selv smile når VG tar opp Skars utspill og sjokk over «spillet og manøveren».

– Han var sikkert irritert for det. Jeg ser den. Jeg sa det kun fordi jeg var gira på å ta den spurten. Sindre følte seg pigg der han lå i ryggen min, men jeg tror i utgangspunktet han er greit fornøyd med dagen.

26-åringen er ærlig på at han snudde seg underveis og så at Pellegrino kom.

– Da tenkte jeg at det bare var å sende ham ut først og spurte skikkelig, sier Klæbo og medgir at han har tenkt på andreplassen i Davos gjennom julen.

– Jeg liker ikke å tape skirenn. I dag fikk jeg muligheten til å revansjere meg. Jeg har feiret jul med spurt, kylling og ris. Da jeg fikk muligheten til å revansjere meg, så tok jeg den, sier han og smiler.

GOD STEMNING: Mellom Johannes Høsflot Klæbo og Federico Pellegrino, her etter målgang under sprinten i Val Müstair i Sveits lørdag.

For Klæbo ble nyttårsaften en eneste stor jubel dag. Han har nå deltatt i syv Tour de Ski-sprinter og vunnet alle.

Han tok også sin 12. etappeseier siden han begynte å gå touren for noen år tilbake. Nå trenger han bare en seier til for å tangere Petter Northugs 13 Tour de Ski-seire.

Men det blir ingen tid til å feire litt engang, dersom man skal tro Klæbo selv:

– Skal jeg være ærlig håper jeg på færrest mulig raketter, en kort og grei middag, og komme meg tilbake og gjøre det jeg skal. Jeg føler jeg er på jobb nå, sier trønderen og smiler.

Søndag 1. nyttårsdag fortsetter Tour de Ski. Da skal Klæbo gå ut først på en ti kilometer lang jaktstart basert på tidene fra lørdagens sprint.