Langrenn

Northug slått ut i kvartfinalen av sprinten: – Må heve seg mange hakk

Lillebror Northug måtte forsvare familieæren på Gålå.

Det vil seg ikke for Petter Northug på Gålå. Foto: NTB scanpix

 • Øystein Jorem
  Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen

Petter Northug ble nummer 20 i prologen på sprinten, og gikk i mål nesten ti sekunder bak vinneren Fredrik Riseth. Men likevel gikk han trygt videre til kvartfinalen.

Les også

Tilbyr Northug plass på laget for å skape blest

Der gikk han i første heat.

Han lå langt fremme i starten av heatet, men falt etter hvert lenger bak. Inn på oppløpet lå han på femteplass, men klarte å spurte seg inn til fjerdeplassen som kunne gi en «lucky loser»-plassering.

Etter tre kvartfinaler lå fortsatt Petter Northug på den siste «lucky loser»-plassen, men etter den fjerde kvartfinalen var hellet over. Petter Northug dyttet ut av listen, og kom seg ikke lenger enn kvartfinalen.

Byåsen-gutt best

Fredrik Riseth var best i Northugs kvartfinale med tiden 3.32. Northug klokket inn 3,6 sekunder bak, men måtte se at en plass i semifinalen forsvant til tross for en god avslutning på kvartfinalen.

Han var også sterkest da finalen gikk. Han vant overlegent to sekunder foran Kasper Stadaas og Even Northug.

Petter Northug ville ikke kommentere rennet til Skiforbundets tv-sending etter målgang. Northugs trener Stig Rune Kveen sier til VG at de hadde håpet at han skulle få gå flere heat.

– Nå får vi bare jobbe videre frem mot Lillehammer. Han må heve seg mange hakk til neste helg. Det er litt som forventet. Han er litt seig i frasparkene. Men det er bare å jobbe videre for det som skal skje fremover, sa Kveen til NRK.

– Betyr resultatet her at det var riktig å ikke ta ham ut til verdenscupen, spurte VG trener Kveen om?

– Jeg vil ikke uttale meg om det. Vi vet ikke hvor mye hodet til Petter er skrudd på når han går her i Norgescupen. Han trenger i hvert fall å trene bra til neste helg, sa Northugs trener til VG.

Kvartfinaleheatene pågår fortsatt.

Langt bak i prologen

Petter Northug brukte 03:40.30 på prologen, og havnet ti sekunder bak ledende Fredrik Riseth. Lillebror Even Northug gikk fire sekunder raskere, og havnet på sjetteplass.

– Han legger seg litt beskjedent til, men vi vet at han er god utover, sier Eirik Myhr Nossum, landslagstrener og tidligere Northug-trener til Skiforbundets tv-sending.

Les også

Petter Northug sjanseløs på teten i norgescupen

Reiser til Lillehammer

Etter rennene i Gålå vender OL-håpet blikket mot neste helgs verdenscuprenn på Lillehammer. Der har Norge utvidet kvote med løpere, og langrennssjef Vidar Løfshus har allerede gått langt i å garantere Northug plass der.

Medaljegrossisten fra Mosvika er landslagsløper fra og med denne uken. Dermed slutter han seg til skiforbundets opplegg.

Les mer om

 1. Petter Northug

Relevante artikler

 1. LANGRENN
  Publisert:

  Petter Northug sjanseløs på teten i norgescupen

 2. LANGRENN
  Publisert:

  Her fraktes Northug ut av stadion etter fiaskoen

 3. LANGRENN
  Publisert:

  Endelig opptur for Petter Northug: - Det er brutalt

 4. LANGRENN
  Publisert:

  Forvirring rundt Northug: – Vi må høre hva Løfshus mener med det utspillet

 5. LANGRENN
  Publisert:

  Northug viste gammel storhet: – Kan stille krav til forbundet

 6. LANGRENN
  Publisert:

  Nedtur for Petter Northug: Etter løpet kom treneren med en tydelig beskjed