Klæbo smadret konkurrentene og sørget for norsk seier

Norsk dobbeltseier på lagsprinten i Lahti.

Johannes Høsflot Klæbo kunne ta det relativt rolig på oppløpet, mens Eirik Brandsdal tok ut sin beste spurt og sikret andreplassen.
  • Øystein Jorem

Emil Iversen sendte Johannes Høsflot Klæbo rett i hælene på det svenske laget på den siste etappen i søndagens lagsprint, og dermed ble det en svært spennende sisteetappe i Lahti.

De 77 hundredelene svenskene hadde som fordel ut fra siste veksling ble kjapt hentet inn, og Klæbo la seg rolig bak det svenske førstelaget.

Halvveis ut på den siste etappen gikk Klæbo ut for å få fri bane opp mot den siste bakken, og da langet verdenscuplederen ut. Bare det finske laget holdt følge, men inn mot oppløpet var kampen allerede avgjort. Klæbo hadde flere meter inn på oppløpet, og kunne feie inn til seier.

Bak klarte Eirik Brandsdal å vinne spurten mot det finske laget, og sørget for norsk dobbeltseier i generalprøven til VM.

– Klæbo er så sterk i den siste bakken, og det Brandsdal viser de siste hundre meterne er meget solid, sa NRKs Jann Post etter den norske dobbeltseieren var klar.

Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo kunne juble for nok en verdenscupseier.

– Gikk som vi hadde tenkt

Sprinttrener Arild Monsen kunne glise etter norsk dobbeltseier på herresiden.

– De løser oppgaven fenomenalt bra. Det gikk som vi hadde tenkt. Det skulle være en god gjennomkjøring før VM, og det var viktig at de viste seg fram. Det er betryggende at vi har flere å velge mellom, sa Monsen til NRK.

Norge 1 vant 0,65 sekunder foran Norge 2, med det finske laget 0,71 sekunder bak.

VM-øvelse

Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo vant sitt semifinaleheat enkelt, mens Eirik Brandsdal og Sindre Bjørnestad Skar vant spurten om tredjeplassen i det andre heatet.

Lagsprinten i VM arrangeres også i klassisk i år, og avholdes søndag 24. februar. Klæbo er selvskreven på laget, mens Emil Iversen har så langt vært favoritt til å bli makkeren.