Kvaløysletta tok sølv i stafettdrama

Historisk sølv til Kvaløysletta Skilag i NM på Gåsbu.

SØLVJENTER: Merete Myrseth (til venstre), Berthe Svenkerud og Silje Theodorsen.

Merete Myrseth, Berthe Svenkerud og Silje Theodorsen kom i dag på andreplass på en dramatisk stafett på Gåsbu.

– Jeg er så sinnssykt stolt over å få være en del av det. Vi har tenkt på denne stafetten lenge og drømt om medalje. Men på stafett har vi erfart at alt kan skje, og du er avhengig av at tre løpere har en god dag og ski som er bra, sier Silje Theodorsen til iTromsø.

Berhe Svenkerud stemmer i:

– Jeg er utrolig stolt over å få oppleve dette sammen med disse jentene, sier hun til NRK.

Svenkerud vokste opp bare ti minutter fra NM-arenaen på Gåsbu.

– Jeg er nesten litt målløs. Det er utrolig stort. Det kan ikke bli noe større enn å gjøre dette på hjemmebane, sier Svenkerud.

Kvaløysletta og Myrseth var nummer seks ved veksling, 26,5 sekunder bak Oppdal som ledet.

– Det var spennende, men jeg var veldig trygg på hva Merethe kunne gjøre i starten og avslutningen til Silje. Jeg tror vi hadde en god plan, og vi gjennomførte den, sier Svenkerud.

Berthe Svenkerud pangåpnet på andre etappe og var bare 6,7 sekunder bak ledelsen etter 1,7 av sin fem kilometer lange etappe. Bare noen hundre meter senere var Kvaløysletta skilag i ledelsen.

Bråstopp

Imidlertid kostet det mye krefter, og det hjalp heller ikke at Magni Smedås fra Øystre Slidre tråkket på staven til Svenkerud i en motbakke, slik at hun fikk bråstopp to ganger.

Ved veksling var Svenkerud 6,3 sekunder bak Varden Meråker, som hadde sterke Kathrine Harsem på sisteetappe. Dette klarte ikke Silje Theodorsen å ta igjen, men fokuset på sølvet var nok smart. For litt ute i etappen rykket Theodorsen ifra sine to konkurrenter – Lillehammer og Gjøvik - og hadde etter hvert full kontroll.

Og i mål kunne Theodorsen juble for et historisk sølv til Kvaløysletta skilag! Klubben har aldri før tatt stafettmedalje i NM før.

En nydelig revansj etter den sure fjerdeplassen – da Kvaløysletta skilag ble hentet inn 50 meter før mål på hjemmebane i 2016.

Gårsdagens sølv smakte som gull for Theodorsen:

– Ja, helt klart. Det er så artig å klare dette sammen med Merethe og Berthe, sier Theodorsen.

SISTE ETAPPE: Her er Silje Theodorsen i gang med ankeretappen. I bakgrunnen er Berthe Svenkerud.

På Gåsbu i dag var det en rørt Svein Robertsen, som har hatt en rekke roller i Kvaløysletta skilag i en årrekke.

– Dette er stort. Skihjertet mitt gråter av glede. Det er enormt å se den gleden jentene har når de går. Man vet jo hvor mye hard jobbing som ligger bak, sier Robertsen.

Sterkt av Tromsø Skiklubb

Varden Meråker vant stafetten 33,1 sekunder foran Kvaløysletta. Heming, med Astrid Uhrenholdt Jacobsen på sisteetappe, ble nummer tre.

Tromsø Skiklubb Langrenn havnet på 9.-plass - 2.06,2 min. bak vinneren. Anna Svendsen gikk en meget sterk førsteetappe - med et tøft startnummer - og vekslet som nummer to, bare 0,3 sek. bak Oppdal. Svendsen vekslet foran Gjøviks Ingvild Flugstad Østberg. Synne Arnesen og Ingvild M. Ofstad gikk Tromsø Skiklubbs to øvrige etapper.

Det var nettopp Tromsø Skiklubb som tok byens forrige NM-medalje, da det ble bronsen i 2009. Da gikk Anna Svendsen, Sara Svendsen og Agnetha Åsheim etappene.