Får ja til å bli Northug-trener på fulltid

Suksesstreneren får innvilget permisjonssøknaden.

Superteam: Stig Rune Kveen (til høyre) har hatt stor suksess som trener for Petter Northug.
  • Birger Løfaldli

SUNNE, SVERIGE: I forbindelse med rulleskirennet i Sunne lørdag fortalte Petter Northugs trener Stig Rune Kveen at han hadde søkt om full permisjon fra lærerjobben ved Meråker videregående skole.

BAKGRUNN:

Les også

Denne mannen er Northugs nye trener

Innvilger søknaden

— Først og fremst for kommende år, og så får vi skje hva som skjer videre. Det er mye spennende som skal skje de neste årene, sier han til Adresseavisen.

Northug røpet lørdag at VM i 2017 er det neste store hovedmålet. Fungerer samarbeidet like godt som sist sesong, kan Kveen dermed se frem mot flere sesonger som trener for landets mest omtalte idrettsutøver.

Rektor Bjørg Kvannli bekrefter at hun har mottatt permisjonssøknad fra Kveen. Hun bekrefter også at søknaden i innvilget.

Kombinerte i fjor

— I første omgang får han permisjon i ett år. Vi er enige om at han går ut 1. august. Han tar vel ett år om gangen, sier Kvannli, som ser på det som positivt at en av skolens lærere skal følge verdens beste langrennsløper kommende sesong.

— Det er klart at det er fint for oss at en del av trenerne er ute i perioder. Da får de økt sin egen kompetanse og får oppdatert kunnskapen. I tillegg gir det skolen positiv omtale. Så får vi sørge for å finne gode erstattere til elevene, sier hun til Adresseavisen.

I fjor høst kombinerte Kveen jobben som Northug-trener med stillingen som langrennslærer i Meråker. I forkant av VM, i januar og februar, tok han imidlertid permisjon.

Knust av Halfvarsson

Petter Northug fikk regelrett juling da han stilte til start i rulleskirennet «Inge Bråten Memorial» lørdag ettermiddag. Svenskenes stjerne Calle Halfvarsson tok igjen Strindheim-løperen med en runde og vant suverent.

— Det er artig å være tilbake i Sverige og konkurrere, sier en ordknapp Northug til Adresseavisen etter løpet.

- Er det betryggende at Halfvarsson er så sterk nå?

— Ja, sier Northug, som deretter hastet unna pressekorpset i det svenske tettstedet.