Langrenn

Slik svarer Johaug på Wengs knallharde invitasjon

Verdensmesteren har fått en spesiell utfordring av lagvenninnen.

Langrennstronen er ledig neste sesong i og med at Marit Bjørgen er ute med graviditet. Både Therese Johaug og Heidi Weng er kandidater til tronen.
  • Odd Inge Aas
    Odd Inge Aas
    Journalist

SOGNEFJELLET: Heidi Weng gjennomførte sin beste sesong så langt i karrieren sist vinter.

Med Marit Bjørgen ute av konkurransebildet kommende sesong er det Weng som er Therese Johaugs nærmeste utfordrer til dronningtronen.

Langrennsløperne er selvsagt for lengst i gang med forberedelsene til en ny sesong. Weng har imponert kraftig i motbakkeløp, og sikret seg tidligere i sommer tittelen som norgesmester da hun vant Skuggedalen Opp.

«Therese Johaug, skal du virkelig la henne spasere til gull?», spurte arrangøren da.

Les også

Johaug: - Før gikk alt til helvete om jeg hadde en dårlig dag

Weng om løyperekord: Mitt beste løp, uavhengig av årstid

Weng er sikker på at hun ville fått en tøff utfordring av landslagsvenninnen.

VANT: Heidi Weng var best opp Skugenatten i Nissedal i Telemark. Dermed forsvarte hun norgesmestertittelen i motbakkeløp.

— Det kommer litt an på hvordan løypen er. Jeg tror Therese er bedre enn meg. Hun er utrolig god på grus og asfalt, der har jeg ikke sjanse til å følge. Men der hvor det blir ulent terreng, veldig mye steiner og man må klatre litt, der har jeg mine styrker, sier Weng til Aftenposten.Hun kommer derfor med en utfordring til Johaug.

— Det hadde vært artig om hun stilte opp på Stohesten Opp og se om hun slår rekorden min der. Det tror jeg er mitt beste løp, uavhengig av årstid, sier Weng.

Det 11 kilometer lange løpet arrangeres i år 22 august, og har en stigning på 1200 meter. Weng har løyperekorden med 1.17,14.

Les også

Heidi Weng knuste storesøsteren og forsvarte NM-tittelen i motbakkeløp

Johaug fokuserer kun på å bli en bedre langrennsløper

Det ser imidlertid ikke ut til å bli noen duell mellom de to opp mot Stohesten i år.

— Nei, jeg har egentlig fokusert på at jeg skal gjøre en god jobb for å nå mine mål i langrenn til vinteren, og ønsker ikke å stille opp i mange motbakkeløp i sommer, sier den triple verdensmesteren fra Falun i vinter.

Både Johaug og Weng fokuserer på å utvikle seg i staking denne sommeren. Med Tour de Ski og Tour of Canada som vinterens to store høydpunkter, blir det også enda viktigere for allroundløperne å være god på sprintene.

Johaug har derfor bestemt seg for ikke å løpe.

HAR MER SELVTILLIT: Therese Johaug under rulleskirennet Oslo skishow på Rådhusplassen i Oslo tirsdag kveld.

— Jeg skal være med i Toppidrettsveka i Aure, og sikkert løpe Fonna Opp igjen der. Så da blir det iallfall ett løp i sommer. Utenom det har jeg ikke tenkt å være med på noen flere, sier Johaug. Fonna Opp er et løp på 5,3 kilometer, og har en stigning på 650 meter. Johaug satte i fjor rekorden på det løpet, og løp på 32.01,6. ## Johaug slo Weng i løpsduell tidligere i år

De to konkurrerte også på den tøffeste etappen under Holmenkolstafetten i år. I bakkene opp mot Besserud på Johaug klokket inn påtiden 6.45 minutter, noe som var to sekunder raskere enn Weng.

— Jeg tror Johaug er den beste klatreren av de to. At det går bratt oppover er til hennes fordel. Men Weng er litt raskere, noe som er en fordel på en så kort distanse. Jeg spår at det kan bli rimelig jevnt, sa NRK-kommentator Jann Post i forkant av stafetten, og fikk da også helt rett.

Les også

  1. Sommerens store langrennsnyhet: Her slipper Bjørgen «bomben»

  2. Kowalczyk sliter: - Kroppen min er en eneste stor betennelse

  3. Bjørgen og Johaug tror friidrettshåp kan nå verdenstoppen i langrenn

Les mer om

  1. Therese Johaug
  2. Heidi Weng