Derfor er Tiril-gullet spesielt for Northug

Nå vil han hjem og bake kake til naboen i Trondheim.

NESTEN NABOER: Petter Northug og Tiril Eckhoff bor i gangavstand til hverandre i Trondheim. Northug gleder seg stort over lørdagens VM-gull i Holmenkollen.

QUEBEC CITY: I timene før Petter Northug og langrennseliten startet på fjerde etappe av Ski Tour Canada i Quebec City, gikk Tiril Eckhoff til topps på første individuelle distanse i VM i skiskyting i Holmenkollen. Det gleder Northug stort.

— Det er utrolig artig. Hun har hatt litt stang ut, men vi vet jo alle at hun kan gå styggfort på ski. Når hun da treffer på standplass er det artig for Tiril, sier 30-åringen til Adresseavisen.

Les også

Northug tapte viktige sekunder i sammendraget

Bor nær hverandre

Northug er godt kjent med skiskytteren og er i tillegg nesten nabo med henne.

— Hun bor jo 150 meter unna meg. Jeg kjenner Tiril og må bake kake når jeg kommer hjem. Hun krever sikkert at jeg kommer på døra med det når hun tar VM-gull, sier han med et smil.

Northug gikk inn til andreplass på jaktstarten i Quebec City sent lørdag kveld. Russiske Sergej Ustiugov beholdt ledelsen i sammendraget. Han er nå 22 sekunder foran Northug. Emil Iversen måtte slippe Northug og er nå ett minutt og tolv sekunder bak Ustiugov på tredjeplass.

Deretter følger Alex Harvey, Martin Johnsrud Sundby og Finn Hågen Krogh.

Les også

Her blir Eckhoff hyllet foran 15.000: - Jeg hadde ikke flere tårer igjen

— Samme historie

Det at de bor på samme sted er ikke det eneste som gjør Eckhoffs suksess spesiell for Northug.

— Vi har litt av den samme historien. Hun har ikke vunnet verdenscuprenn før hun kom til VM i Oslo, og så vinner hun på den første individuelle distansen. Det er litt den samme inngangen som jeg hadde til VM i 2011. Nå tror jeg hun senker skuldrene og blir vanskelig å slå også på jaktstarten.

Northug har foreløpig ikke sendt noen gratulasjonsmelding til henne.

— Kjenner jeg Tiril riktig så legger hun bort telefonen og har fokus på jaktstarten. Jeg skal alltids få gratulert henne, sier Northug til Adresseavisen.

Les også

Tiril Eckhoff tok til tårene etter sensasjonelt VM-gull

Samarbeidet med Iversen

Ski Tour Canada er nå halvveis. Natt til søndag drar løperne fra Quebec City til Montreal, hvor de søndag skal fly rundt fem timer videre til Canmore. Byen som huset langrennsøvelsene i OL i 1988 skal arrangere de fire siste etappene.

Om lørdagens etappe sier Northug at han og Emil Iversen forsøkte å samarbeide.

— Vi gjorde det på de to første rundene. Vi fant en god fart og arbeidet godt sammen. På den tredje runden var følelsen god. Jeg prøvde å angripe, men ble for sliten. På den siste runden ble det en kamp for ikke å miste mer tid til Ustiugov.

Les også

Heidi Weng imponerte med ny praktetappe: - Hun virker utrolig sterk

Nå gleder Strindheim-løperen seg til å komme i Canmore, hvor utøverne får oppholde seg på samme sted i nesten én uke. Frem til nå har Ski Tour Canada vært preget av mye reising og bytte av hoteller.

— Jeg har gått noen dårlige løp i Canmore tidligere, og har ikke den beste følelsen derfra. Det er noen år siden nå. Formen er bedre nå, så jeg gleder meg til å komme tilbake og konkurrere der, sier han.