Langrenn

«Hvis jeg vinner i Gällivare, skal jeg ikke løfte en finger!»

<p>Petter Northug akter å være ydmyk under kommende helgs verdenscupåpning i Gällivare. Han tør ikke noe annet.</p>

northug
  • Mette Bugge
    Mette Bugge
    Journalist

BEITOSTØLEN (Aftenposten.no): — Hvis jeg vinner der skal ikke løfte en finger, men komme meg raskt inn i teltet og reise derifra.

Petter Northug fikk spørsmålet på pressekonferansen etter sin imponerende seier under åpningsrennet på Beitostølen. Han hadde elegant og rolig tatt seg over målstreken. Måtte ikke bruke sine kjempekrefter, fordi han hadde full kontroll.

Selv om han var fornøyd med gjennomføringen, er det verdenscupåpningen i Sverige neste helg alt dreier seg om nå.

Northug har ikke bare gode minner fra den arenaen.

— Der er jeg blitt buet ut. For tre år siden var det dessuten to menn som sto utenfor teltet og ropte «Åk hem!», forteller trønderen.

Han legger til at nettopp slike ytringer og opplevelser trigger og motiverer ham. Derfor er det godt å kjenne at kroppen fungerer og at han under første dag av Beitostølen fikk de svarene han ønsket.

Intet toppløp

— Jeg prøvde å finne en god flyt på den førsterunden. Jeg hadde jo en fordel med at jeg gikk på tidene til folk. Dermed hadde jeg litt å spe på med i siste del av løpet. Dette var ikke noe toppløp. Jeg har mer å gå på.

Journalister og fotografer flokket seg om Northug på Beitostølen. Stjernen, som egentlig er genert og tilbakeholden, tar en rolle på slike pressekonferanser som mediene elsker. Han er slagferdig i replikken. Kommer med morsomme replikker den tiden han stiller til rådighet.

- Det jeg mangler nå er toppfarten som bruker å komme når man kjører tøffere økter i lavlandet. Jeg har vært mye i høyden, forklarer han.

Han fortalte at han virkelig gleder seg til å gå i Gällivare, der han møter tøffere konkurranse.

- Dette var ikke noe løp som ville gitt pallplass i verdenscupen, mener han.

Han føler at han har gjort mye riktig foran denne sesongen, og dermed er Northug også tryggere. Det handler om at han er i rute mot Tour de ski, som er ett av høydepunktene denne sesongen. Det andre er VM i Val di Fiemme.

- Hva har du forandret foran denne sesongen?

-Jeg tør å legge inn hvile når det er nødvendig. Ta det med ro når jeg er sliten.

-Selv om kamerat og treningspartner Nicklas Dyrhaug sto over åpningshelgen, mener Northug at den ferske seniorlandslagsutøveren vil komme kraftig tilbake.

Jeg er imponert over at han er så rå i hodet. At han tar slike valg og tør det.

Les også

  1. Northug vant i mesterens drakt

  2. - Må ta vare på den gode følelsen

  3. Bjørgen og Johaug på engelskkurs