Langrenn

Northugs smørerbytte: - Det var en felles beslutning

Petter Northugs bytte av skismører var ikke hans valg alene.

Smøresjef Knut Nystad (t.v.) sier at det var en helhetsvurdering fra både langrennsledelsen og Petter Northug (t.h.) som gjorde at trønderen bytter skismører kommende sesong.
  • Glenn Frode Thorkildsen
Perry Olsson har smurt ski for Northug i en årrekke. Kommende sesong er det slutt. Men han er ikke oppsagt av Northug.

Etter Petter Northugs gjeninntreden på det norske langrennslandslaget, er det klart at trønderen skal benytte en annen skismører enn tidligere.

Svenske Perry Olsson har vært Northugs skismører i en årrekke, men nå er det Olssons landslagskollega Stein-Olav Snedsrud som blir Northugs skismører.

Ifølge Expressen sier Olsson at byttet er Petter Northugs valg. Det stemmer ikke, svensken er feilisitert.

— Det har jeg ikke sagt. Dette er en felles beslutning, sier Perry Olsson.

Til det beste for laget

Også smøresjef Knut Nystad bekrefter at Northug bytter skismører etter en helhetsvurdering av flere parter.

- Det fungerer ikke sånn at utøverne kommer inn og bestemmer hvem som skal smøre skiene deres. Men vi lytter til dem, på samme måte som vi lytter til smørerne. Deretter kommer vi fram til en beslutning som er til det beste for laget, sier Nystad, som er opptatt av å karakterisere langrennslandslaget som nettopp et lag:

- I utgangspunktet skal det ikke ha noe å si hvem som smører skiene til Petter. Vi er et lag som jobber sammen. Det er ikke sånn at Perrys kompetanse forsvinner fordi noen andre smører Petters ski. Jeg tenker at dette kan løfte både Petter og laget. Han kan fortsatt bruke Perrys kompetanse, og samtidig får han nye øyne inn.

Som et fotballag

Smøresjef Nystad mener folk misforstår hvordan det jobbes på langrennslandslaget:

- Folk oppfatter ikke helt at vi er et team. Det er som på et fotballag. Der bytter man litt på plassene av og til, akkurat som vi gjør. Men målet er alltid at laget skal prestere best mulig.

Les også

  1. Northug bryter med svensk suksess-smører

Les mer om

  1. Petter Northug