Langrenn

Her kliner Northug til med TV-profilen

Spilte poker, kysset Live Nelvik og takket familien for all støtte.

Her kysser Northug Live Nelvik under sendingen.
  • Kurt B.M. Haugli

NYDALEN (Aftenposten): Fredag kveld vil Petter Northug dukke opp på TV midt i fredagskosen.

Han er gjest hos Thomas Numme og Harald Rønneberg i Senkveld på TV 2. Torsdag kveld ble programmet spilt inn i studio i Oslo.

I show-humør

Det var en velopplagt Petter Northug som fortalte om den nye TV-kanalen som han er i ferd med å etablere på nett. Han virket upåvirket av krangelen med skiforbundet og skriverier om en kjapp ferietur midt i sesongoppkjøringen til Kypros og feriestedet Ayia Napa.

Les også

Petter Northug lanserer egen TV-kanal

I stedet deltok han i et humorinnslag hvor han spilte poker mot Thomas Numme. Numme tapte og i potten ligger programlederjobben til Thomas. Dermed var det Harald Rønneberg og Petter Northug som åpnet showet.

Senere var rollene de samme gamle. Northug er gjest i programmet og det fleipes på klassisk Thomas og Harald-vis.

Programleder i NRK, Live Nelvik var også gjest i programmet. Det endte opp med at de to ble sittende å kline i den oransje gjestesofaen. Nå skal det sies at det skjedde på oppfordring fra programlederne.

— Jeg fikk litt høye skuldre, sa Northug etter seansen.

Live Nelvik syntes det bare var hyggelig og ga toppkarakter til kysseren Northug.

Les også

Northug dro til Kypros midt i sponsorbråket

Snakket om fyllekjøringen

Petter Northug har siden VM-suksessen i Falun vært lite tilgjengelig for mediene, men i Senkveld snakket han gjerne om hvor tøff tiden fra fyllekjøringen i mai 2014 og frem mot VM-suksessen hadde vært.

— Det som skjedde preger meg fortsatt. Det er en situasjon jeg burde vært foruten. Det beste jeg kunne gjøre var å finne gleden igjen med det jeg holdt på med, skigåingen, fortalte Northug til de talkshowvertene.

Han fortalte også hvor viktig det var med støtte fra familien.

— Det betydde alt for meg. Det er godt å være på lag med noen som elsker deg og som vil hjelpe deg uansett, fortalte Northug.

Han fortalte at dette var det som på mange måter var det som drev han mot VM.

— Å mislykkes var aldri i tankene mine.

Etter at innspillingen av Senkveld var over, var det derimot lite Petter Northug hadde å bidra med. Han stakk av uten å snakke med fremmøte medier på klassisk Northug-vis.

Les mer om

  1. Petter Northug