Spøkefull Northug om russerne: - De ødelegger sporten

Glimt i øyet etter noe så sjeldent som en helg uten norsk seier på herresiden.

HUMOR: Petter Northug endte på tiendeplass på 15-kilometeren i Falun. Han var skuffet over egen prestasjon, men likevel skuffet etter løpet.

FALUN/OSLO (aftenposten.no): For andre dag på rad var det russisk dominans i Falun.

Etter en vinter hvor de norske fargene har dekket seierspallen, var det endelig — vil noen si - tid for andre land til å få oppmerksomheten.

Sergej Ustjugov spurtet best søndag, og Martin Johnsrud Sundy på tredjeplass ble også slått av Fransesco de Fabiani.

SPURTSEIER: Sergej Ustiugov fra Russland slo knockout på konkurrentene på oppløpet i Falun.

— De ødelegger sporten, sa Northug humoristisk på spørsmål fra Expressen om hva han synes om russernes dominans denne helgen.Et klar henvisning til alle dem som har ment at den norske suksessen den og de siste sesongene har vært uheldig for hele langrennssporten.

Russerne Maxim Vylegzjanin og Aleksandr Bessmertnykh kom fra et høydeopphold i Sotsji og sørget for dobbeltseier under den klassiske 10-kilometeren lørdag.

Selv ble han nummer ti, og var ikke helt fornøyd med det.

— Jeg fikk ikke den posisjonen jeg ønsket meg på slutten, så da kom jeg ikke frem dessverre. Jeg så og så etter åpning, men fant den ikke, sier han om løpet.

Det ble gått hardt fra start til slutt, noe Northug også forventet.

Petter Northug (nr. 7) i feltet under søndagens fellesstart i Falun.

Han ser frem til neste helgs renn i Lahti.— Det er neste års VM-trofe, så det ser jeg frem i mot. Det er viktig for å bli kjent med løypene.

Sint Krogh

Finn Hågen Krogh ble hindret på oppløpssiden, og kom helt ut av rytmen. Han var sint på Maxim Vylegzjanin, som forstyrret Krogh.

Niklas Dyrhaug ble nummer fire og Krogh nummer fem.

Alexander Legkov var den tredje russeren som snek seg inn blant de syv beste. Emil Iversen og Matti Heikkinen var også blant de ti beste.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport som denne uken handler om dopingspørsmål mot norsk dominans, svensk ski-tyveri i Kollen og Høgmos ferd mot giljotinen: