Langrenn

Planlegger utvidelse av rulleskiløypa på Kongsgård

Kapasiteten skal snart være sprengt i de mest hektiske kveldstimene. Nå har Oddersjaa lagt planer for utvidelse av rulleskiløypa til en prislapp på 6,7 millioner.

Her på Kongsgård har Oddersjaa planer om å utvide flerbruksløypa, blant annet ved å lage en instruksjonsflate inne i den vestlige sløyfa. Daglig leder Tor Mjaaland, prosjektleder Yngve Sletten, Nils Vidar Stray, leder av skigruppa samt skitrener Ole Endré Kallhovd håper politikerne ser verdien av en utvidelse. Foto: Drangsholt, Åge Harald

KRISTIANSAND: – Vi føler at interessen for rulleski i både byen generelt og i Oddersjaa spesielt nå er så stor at tiden er moden for en utvidelse. Det vil dessuten gjøre løypa mye sikrere med hensyn til kollisjoner, noe vi har hatt noen få tilfeller av, sier Tor Mjaaland, daglig leder i Oddersjaa.

Unge og gamle rulleskiløpere har lagt ned tusenvis av mil siden den 1,6 kilometer lange rulleskiløypa, eller flerbruksløypa som den offisielt heter, sto ferdig på Kongsgård for drøyt fem år siden – midt mellom dagens to nye byggefelt, Bjørndalssletta og Marvikssletta.

Les hele saken med abonnement