Karrièrens viktigste renn - kjørte rett i grøften: – Kjipt

Sondre Turvoll Fossli tror OL-plassen røk.

I motsetning til Johannes Høsflot Klæbo, er Sondre Turvoll Fossli alt annet enn trygg på en OL-plass.

PLANICA/OSLO: Da Sondre Turvoll Fossli (24) våknet lørdag, visste han at det var en viktig dag. Det var en OL-plass som sto på spill i Planica.

Fossli lå i rygg på Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen i semifinalen. Alt gikk etter planen. Så mistet han balansen og kjørte ut i en sving. Turvoll Fosslis sekunder i grøften ble avgjørende. Han var aldri i nærheten av å ta igjen teten.

«Var det OL-plassen som røk der?» sa NRK-kommentator Jann Post på direkten. Og i etterkant fikk Turvoll Fossli nettopp det spørsmålet.

– Følelsen nå er litt kjip. Dette var egentlig det viktigste rennet jeg har gått i karrièren, med tanke på å komme meg til OL. Å dra med seg en OL-plass i svingen var litt kjedelig, sier Fossli etter målgang.

Les mer om rennet her:

Les også

Dobbelt norsk da Klæbo lekte seg med konkurrentene: – Finnes ingen større favoritt i OL

NRK-ekspert mener tre løpere er klare

Norge har fire plasser til OL-sprinten i Pyeongchang. Det rennet går også i klassisk stil - akkurat som lørdagens sprint i Planica.

Johannes Høsflot Klæbo - som igjen vant i utklassingsstil lørdag - er selvskreven på laget. I tillegg styrket finalistene Emil Iversen og Eirik Brandsdal sine aksjer.

– Klæbo, Iversen og Brandsdal er sikre, så får uttakskomiteen vurdere mellom Golberg og Fossli, sa NRK-ekspert Torgeir Bjørn etter løpet.

Også Golberg røk ut i semifinalen lørdag. Dermed har fortsatt Fossli et lite håp - tross fallet.

– Jeg krysser fingrene fortsatt. Jeg var god nok for finaleplass i dag.

– Dette var siste forsøk på å kapre den OL-plassen, hvert fall. Det blir antageligvis tøft, men den siste plassen der kjemper jeg om med et par andre, sier Fossli.

Les også

Bjørn Dæhlie forteller om kostbar pakt med Vegard Ulvang: – Det var den største tabben i livet mitt

Nerver

24-åringen innrømmer at han hadde litt nerver før løpet. Han tror imidlertid ikke det var årsaken til fallet. På Aftenpostens spørsmål om kun en pallplass lørdag kunne sikret OL-plassen, svarer Fossli:

– For å sette standpunktet og virkelig være trygg, så var det det, sier han.

Dette var det siste sprintrennet før det endelige OL-uttaket neste uke. Søndag arrangeres det 15 kilometer klassisk i Planica.