Langrenn

Svensk skistjerne: – Johaug fortjener å bli straffet

Marcus Hellner synes synd på Therese Johaug, men han tror ikke den skjebnesvangre salve-tabben kunne skjedd i Sverige.

Therese Johaug skal den kommende uken møte i CAS for å forklare seg i dopingsaken.
  • Fredrik Saltbones

– Jeg synes synd på henne og tror på hennes historie om at det var en uheldig tabbe. Det er utrolig kjedelig og synd. Samtidig har hun fått i seg et ulovlig stoff og fortjener å bli straffet, sier Marcus Hellner i intervju med avisen Norrländska Socialdemokraten.

Den kommende uken skal Johaug-saken opp i Idrettens voldgiftsrett (CAS), etter at hun i september i fjor testet positivt for et forbudt stoff, som Johaug sier hun fikk i seg da hun brukte en sårsalve på leppen.

Les også

Johaug-saken: Tirsdag settes idrettens humane verdier på prøve

I februar bestemte domsutvalget at Joahug burde straffes med 13 måneders utestengelse. Den straffen valgte imidlertid Det internasjonale skiforbundet (FIS) å anke.

Marcus Hellner tror ikke Johaugs salvetabbe kunne skjedd i Sverige.

– Kunne ikke skjedd i Sverige

– Det må være et mareritt for henne, men jeg synes det er en utrolig klønete greie. Både av henne og legen. Jeg tror ikke det samme kunne skjedd med oss i Sverige, sier Hellner.

  • Slik forklarer Johaug selv skjebnedøgnet i Nord-Italia: «Jeg har forklart og fortalt hele sannheten. Jeg har ikke noe annet å si.»

– Skulle jeg brukt en sånn type krem, hadde vi satt oss sammen på laget – sammen med landslagslegen – og sjekket den. Man bruker ikke et nytt preparat og så slenger vekk innpakningen, sånn er ikke rutinene. Jeg tror at historien hun forteller, er sann, men det er utrolig klønete. Selv om jeg synes synd på henne og synes det er kjedelig, så spiller ikke det noen rolle, for det finnes regler som må følges, sier 31-åringen.

Skulle straffen på 13 måneder bli opprettholdt, vil Johaug få mulighet til å delta i kommende sesongs store mål: OL i Pyeongchang i Sør-Korea.

Les også

Hva er egentlig CAS? «Slottet ingen vil dra til»

Aftenpodden Sport dro til fjells for å møte langrennsstjernene våre – for å snakke om barn, fotball, ferie og brunfarge. Blant annet:

Les mer om

  1. Therese Johaug
  2. Johaug-saken
  3. FIS
  4. Sverige
  5. OL