Langrenn

Lillebroren lar seg imponere av Johaug: – Får hun gå OL, stiller hun maksimalt forberedt

Karstein Johaug beundrer hvordan storesøster Therese har taklet dopingsaken.

Therese Johaug venter på dopingdommen. Her sammen med broren Karstein.
  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

SEISER ALM: I solfylte Seiser Alm legger Therese Johaug ned treningstime etter treningstime sammen med lillebror Karstein.

Søsknene har trent sammen i perioder tidligere også, men etter at Therese Johaug ble utestengt, er de blitt faste treningspartnere.

– Begge får noe ut av treningssamarbeidet. Vi kan følge hverandre på alle økter, og vi kjenner hverandre veldig godt. Hvis noen av oss har humørsvingninger eller ikke har en topp dag, forstår vi hverandre, sier Karstein Johaug til Aftenposten.

De har akkurat gjennomført en lang rulleskiøkt i motbakkene opp mot Seiser Alm på nesten 2000 meters høyde.

Les også

  1. Bjørgen kalte det tullete. Allerede tirsdag kan isoleringen av Johaug være over

  2. Skiforbundet slettet Instagram-bilde av Therese Johaug: – En glipp å legge det ut

  3. Therese Johaug reagerer på utsettelsen: – Klart jeg er skuffet

– Hun ble sint

Egentlig skulle den endelige CAS-dommen komme fredag. Men torsdag kom beskjeden om at dommen utsettes igjen, denne gang til tirsdag kommende uke.

– Hun ble litt irritert og sint i starten, men hun la det ganske fort bak seg. Vi hadde en veldig trivelig kveld med familien. Hun er flink til å skille det å være skiløper med livet utenom, sier Karstein Johaug.

Therese Johaug sammen med broren på trening i Seiser Alm torsdag.

Store deler av familien Johaug er samlet i Seiser Alm.

– De siste dagene har jeg merket på henne at hun er veldig spent på hva dommen blir. For henne har det stor betydning, selv om det finnes mange verre ting i verden. Først fikk hun beskjed om at avgjørelsen ville komme i begynnelsen av juli, så slutten av juli, så 18. august og nå neste uke. Det handler mest om å få en avklaring og ha noe å forholde seg til, fortsetter Karstein Johaug.

Mener Johaug er i OL-rute

Hvis CAS-panelet lander på en dom på over 15 måneder, går OL uten Therese Johaug. Til tross for uvissheten gjør hun det som skal til for å være klar til mesterskapet i februar neste år.

– Hun er i rute. Hun har fått gjort den jobben hun skal. Treningen går veldig bra, og hun har ikke slitt med skader eller sykdom. Hun får ikke gjort noe mer enn det hun gjør nå. Da handler det bare om ikke å gjøre noe dumt, men om å følge planen og lytte til folkene hun har tillit til, sier lillebror Johaug.

Han lar seg imponere over hvor dedikert storesøsteren har vært i treningsarbeidet til tross for dopingsaken som har hengt over henne.

– Får hun gå OL, stiller hun maksimalt forberedt, sier han.

– Hvordan har du merket at motivasjonen hennes har vært de siste månedene?

– Hun har sine perioder hun også, men det har nok alle. Det har jeg også. Det er ikke alltid like kult å gjøre den jobben som kreves. Men hun har klart seg utrolig bra, og jeg er veldig imponert.

– Hvordan har du støttet henne?

– Jeg har bare prøvd å backe henne opp. I tyngre perioder er det nok enklere å motivere seg for trening når man har noen å trene med. Og så prøver vi å ikke snakke om saken hele tiden, men om trening og andre ting.

Karstein Johaug forteller at dopingsaken har gitt både storesøsteren og ham selv en del nye perspektiver. Han mener at det har gjort begge mer ydmyke.

– Det er fort gjort å være litt bastant og fordomsfull. De siste månedene har lært meg at man bør sette seg inn i ting før man uttaler seg. Det gjelder alt i livet, sier Karstein Johaug.

Les mer om

  1. Langrenn
  2. Johaug-saken
  3. Therese Johaug