Langrenn

Håper på landslagscomeback for Northug: – Tror ikke han kan gi seg helt ennå

Finn Hågen Krogh tror Petter Northug fortsetter satsingen som skiløper. Altaværingen mener trønderen bør vurdere en retur til landslaget.

Finn Hågen Krogh (t.v.) håper at Petter Northug kommer tilbake på landslaget. Her er de to avbildet før Ski Tour Canada i 2016.

Krogh føler seg trygg på at Northug er med neste sesong.

– Jeg tror ikke Petter kan gi seg med ski helt ennå, sier Krogh til NTB.

Northug gikk søndag inn til 19.-plass i Engadin Skimarathon etter en lengre konkurransepause. Det var Northugs første renn siden han gikk skandinavisk cup i Piteå i januar.

32-åringen kuttet ut alle resterende verdenscuprenn etter å ha blitt vraket til OL, men har planlagt å konkurrere igjen under NM del to i Alta i starten av april. Under NM er Northug ventet å gå lagsprint for Strindheim sammen med lillebroren Even.

Les også

Northug hektet av før spurten i comebacket

Et løft

Det har vært spekulasjoner rundt Northugs framtid. Krogh mener trønderen kan få et løft av å vende tilbake til gamle omgivelser. Northug forlot landslaget i 2013.

– Jeg har faktisk tenkt litt på det i det siste. Jeg håper Petter vil inn på landslaget igjen. Jeg tror at skal Petter bli god igjen, så må han komme inn til oss og bli dratt litt med på lasset. Han er hjertelig velkommen. Det hadde vært artig å få ham med, sier Krogh.

– Pusher du på for å få ham med videre?

– Emil Iversen har vel mer kontakt med Petter, de er jo gode kompiser i Trondheim. Emil får prøve å friste ham litt til å bli med, svarer Krogh.

Les også

Klæbo ble slått med nesten sju minutter. Likevel er han godt foran Northug-skjema.

Motivasjon

– Men Petter må først og fremst være motivert selv, legger han til.

– Hva sier magefølelsen per i dag? Satser Northug neste sesong?

– Som utøver er han nok med, ja. Men jeg har en liten følelse av at han kommer med på laget (landslaget) igjen. Det hadde vært kjekt, gjentar altaværingen.

Northug har ikke uttalt seg om framtiden, men trener Stig Rune Kveen sa nylig følgende til NRK:

– Det er for tidlig å si om hva som kan skjer videre når det gjelder å gå på med en ny sesong. Men det er helt klart positivt at Petter ønsker å gå skirenn igjen.

(©NTB)

Les mer om

  1. Finn Hågen Krogh
  2. Petter Northug