Langrenn

Audun Laugaland til Thomas Alsgaard: «Dette kommer du til å angre»

Audun Laugaland holdt på å vinne Vasaloppet i fjor. Nå mister han plassen på Team Leaseplan Go og langløpskarrieren står i fare.

Audun Laugaland vant årets Sesilåmi, men resten av sesongen har vært skuffende.

  • Tor Inge Jøssang

HJELMELAND (Aftenbladet): Audun Laugaland fra Hjelmeland har satset på langløp de siste sju årene med 4. plass i Vasaloppet som beste resultat.

De fem siste årene har han vært en del av laget til den tidligere skistjernen Thomas Alsgaard. Rett før Birken fikk Laugaland beskjed om at han ikke er ønsket med videre.

— Det første jeg sa til Thomas er at «dette kommer du til å angre». Jeg er fortsatt giret på å gjøre det bra og gå nye, gode langløp. Jeg er god nok til å vinne Vasaloppet, mener 33-åringen fra Hjelmeland.

Les også

Til og med jentene slo Audun Laugaland

Små marginer

Han erkjenner at vinterens resultater ikke har vært så gode som forventet. Før årets siste renn i Sverige, Årefjellsloppet, ligger han på 21. plass sammenlagt i Ski Classics.

— Jeg er skuffet, men mener resultatene har vært fullt på høyde eller bedre enn flere av de andre på laget. Det er små marginer. Med like gode ski som de beste, kunne Vasaloppet fått et annet utfall. Jeg har også bidratt på trening sammen med Petter Eliassen, verdens beste langløper, sier Laugaland.

- Sjokkert

Han innrømmer at det var en stor skuffelse å miste plassen på laget. Som del av et lag har han hatt en arbeidsgiver som har organisert reiser, treningssamlinger, renn, langing av drikke underveis og gitt stipend til livsopphold.

— Det er vanskelig å få dette til alene. Akkurat nå står jeg på bar bakke. Man blir sjokkert når både arbeidet og lønna forsvinner. Hvis jeg ikke får et nytt lag eller en stor sponsor, står satsingen min i fare. Jeg synes det er for tidlig å gi meg. Men hvis jeg skal satse må det være helhjertet, og med seier i Vasaloppet og topplasseringer i andre løp som et reellt mål, sier Audun Laugaland, som også vurderer muligheten for å starte sitt eget langløpslag.

  1. Les også

    Eldar Rønning til topps i langløp i Estland

  2. Les også

    Rønnings eksotiske sesongavslutning: Væpnede vakter skal hindre isbjørn-angrep