Langrenn

Northug gikk fem minutter saktere enn Johaug

Petter Northug (29) gikk for seier, men ga opp halvveis og endte til slutt på 72. plass i Skarverennet.

SKJEGGE-NORTHUG: Petter Northug stilte til start med nytt og fint skjegg, men endte langt bak vinneren i Skarverennet.
 • Fredrik Saltbones
 • Odd Inge Aas
  Journalist

USTAOSET/OSLO (aftenposten.no): I mål var VM-kongen hele 14 minutter og 34 sekunder bak herreklassens vinner Toni Livers.

Northug brukte én time, 37 minutter og 34 sekunder på den 37 kilometer lange løypen fra Haugastøl til Ustaoset. Noe som var ganske nøyaktig fem minutter svakere enn Therese Johaugs vinnertid i kvinneklassen, og syv sekunder saktere enn det Marit Bjørgen brukte.

Det skal riktignok sies at Petter Northug ga opp halvveis i løpet, da han skjønte at han ikke klarte å holde følge med Martin Johnsrud Sundy og sveitsiske Toni Livers i tet.

Etter gjennomført renn snakket en blid Northug med speakeren i målområdet, og han skrøt av både publikum, vær og opplegget rundt rennet.

Northug: — Fin!

Eldstebror Northug var best av brødretrioen. Tomas hadde han sett noe til, men minstemann Even kunne han ikke gjøre rede for.

Like etter prøvde Aftenposten å få en liten prat med VM-kongen.

POPULÆR: Petter Northug endte på 72. plass, men skistjernen var likevel en av de mest ettertraktede i målområdet av Skarverennet.

Her er hele intervjuet: — Petter, hvordan var turen over fjellet?

— Fin!

- Kan du si noe om hva som skjer fremover nå?

Svaret kom aldri, i stedet begynte Northug på den noe vanskelige oppgaven med å bane seg vei gjennom folkemengden. Skifans i absolutt alle aldre ville gjerne ha autografer og selfier sammen med Northug.

– Småpratet litt med folk i løypa

Northugs trener Stig Rune Kveen sier til Aftenposten at målet på forhånd var å vinne eller være på pallen i Skarverennet, men at kreftene ikke holdt.

– Han var med i en 12-14 kilometer, men da klarte han ikke å holde følge lenger, sier Stig Rune Kveen - og forsetter:

VANT SKARVERENNET: Therese Johaug knuste konkurrentene over fjellet.

– Og da slapp han seg litt ned. Han tok ikke det her så høytidelig, og det er jo ikke verdens viktigste renn, for å si det sånn. Han kunne sikkert karret seg inn til en fin plassering, men i stedet roet han ned og småpratet litt med folk i løypa, sier Kveen.

Trening nesten hver dag i ferien

– Vi er på ingen måte skuffet nå. Det var kjempefint vær og fantastisk atmosfære — et fint arrangement, sier Northug-treneren.

Nå tar VM-kongen fra Falun ferie, før han starter oppkjøringen til ny sesong i starten av mai.

– Nå er tid for å slappe av litt, hvile litt, men samtidig holde treningen i gang. Nå har han tid til å lade batteriene, men han er jo treningsnarkoman, så han får abstinenser hvis han ikke trener. Det blir nesten daglig trening hele ferien. Han har ikke så mye annet å gjøre, sier Kveen og ler.

Les også

 1. Bjørgens stakeforbilde: − Hun er verdens beste kvinnelige staker

 2. Smøreprodusent om «staketrusselen»: - Folk flest vil nok ikke gå på blanke ski

 3. Nå vil Bjørgen sette standarden for staking i kvinnelangrenn

 4. Eldar Rønning blir vraket fra landslaget

 5. Cologna møter Sundby og Northug i Skarverennet

Les mer om

 1. Thomas Northug
 2. Petter Northug