Langrenn

- Feil at Northug får det akkurat som han vil

Spar-kjøpmann mener kjeden bør vurdere å bryte samarbeidet med skiforbundet om det omstridte vedtaket ikke blir fulgt opp.

Situasjonen mellom Petter Northug og skiforbundet er fortsatt helt uavklart.
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

TRONDHEIM: Skiforbundet er i hardt vær i forbindelse med håndteringen av Northug-saken. Tidligere denne uken kom det frem at skistyret er splittet i sitt syn på vedtaket som ble fattet i fjor, hvor det ble bestemt at Northug og andre løpere som sier nei til landslagsplass skal bli nektet deltagelse i verdenscup og internasjonale mesterskap.

Ikke tatt ut på laget

Northug måtte ha brutt avtalen med Coop om han hadde takket ja til landslagsplass, ettersom konkurrenten Spar sponser skiforbundet.

Landslaget ble tatt ut 1. mai i år, men Northugs navn sto ikke på listen. Forhandlinger mellom skiforbundet og Northug-leiren i etterkant har ikke ført frem, og nå er det uvisst hva løsningen blir. Northug har per i dag ingen tilknytning til landslaget og kan fritt profilere sin hovedsponsor Coop.

Adresseavisens kommentatorKjetil Kroksæter skriver dette i dag: «Er det noen der ute som kan redde skiforbundet fra det totale kaos?»

Adresseavisenhar tidligere fortalt at behandlingen av Northug-saken har skapt frustrasjon i landslagsmiljøet.

— Hører ikke hjemme

Spar, som er blant forbundets sponsorer, har så langt holdt en relativt beskjeden posisjon i mediene. I dag velger Johan Sørgaard, Spar-kjøpmannen i Flatanger som har markert seg som en av de fremste i kjeden, å si hva han mener.

— Dette får stå for min regning, men jeg synes ikke Northug skal få det akkurat som han vil. Det synes jeg blir feil, både overfor de andre skiløperne, men også for Spar hvis det er aktuelt at Coop går inn som likeverdig sponsor, sier han til adressa.no.

Nettopp dette er en løsning det er blitt spekulert i, at Coop også går inn som forbundssponsor, men lite tyder nå på at det er aktuelt.

— Det er i så fall kanskje første gang i historien det skjer, at to konkurrenter er på samme lag. Det synes jeg heller ikke hører hjemme.

Adresseavisen fortalte tidligere denne uken at enkelte landslagsløpere trolig vil vente med å signere landslagsavtalen inntil Northug-saken er avklart.

— Det er slik at man gjerne vil ha med Northug på landslaget, men det må gå ei grense, sier Spar-kjøpmannen.

- Bør vurdere å trekke seg

Om skistyret velger å vrake vedtaket fra i fjor, kan det føre til endring av hele landslagsmodellen.

— Regelverket er jo allerede i endring, og da tenker jeg på alpint. Jeg forstår at de har et problem, sier Sørgaard, som mener Spar bør gå drastisk til verks om vedtaket fra i fjor ikke blir fulgt opp.

— Da mener jeg kanskje at Spar bør gå så langt som å trekke seg.

- Hva tror du saken ender med?

— Det har jeg ingen formening om. Det virker veldig fastlåst. Jeg håper selvfølgelig at Northug blir med på landslaget, men det blir feil hvis både Coop og Spar skal sponse landslaget.

Er Northug-fan

Sørgaard sier han er Northug-fan når han følger skirenn på vinteren. Han synes det er synd at situasjonen er blitt slik den er nå.

— Jeg vet ikke hva Spar-ledelsen tenker om dette, men håper det er i samme duren som meg, sier han.

Kjededirektør Ole Christian Fjeldheim i Spar vil ikke si stort om den situasjonen skiforbundet har havnet i:

— Jeg vil ikke uttalte meg i mediene. Vi har en god dialog med Norges Skiforbund, og det har vi hatt hele veien.

Skinstad: - Uavklart

Langrennssjef Åge Skinstad bekrefter at situasjonen rundt Northug fortsatt er uavklart.

— Det er veldig synd med alle spekulasjonene og lekkasjene, som gjør saken mindre oversiktlig. Vi kommer til å gå ut med god og fyldig info så snart vi har noe å informere om.

Om utspillet fra Spar-kjøpmannen sier Skinstad dette:

— Jeg har veldig god og tett dialog med Norgesgruppen og Spar, og det er viktig.

Ifølge Skinstad har de fleste landslagsløperne nå signert sine avtaler med skiforbundet.

— Jeg har ikke hørt om noen som ikke har tenkt å signere, sier langrennssjefen til adressa.no.

Les også

  1. Northug-saken kan skape mer trøbbel

  2. Langrennsløperne utklasses: Hopperne nesten tre ganger så populære som Bjørgen og co.

  3. Northug-løsning mellom Coop og skiforbundet ryker trolig

Les mer om

  1. Petter Northug