Northug: - Det tøffeste er nok for de rundt meg

Petter Northug pratet ut om den vonde tiden etter fyllekjøringen da han ankom Finland torsdag.

Petter Northug ankom Finland torsdag.
  • Birger Løfaldli

TRONDHEIM (adressa.no): Petter Northug varordknapp da han uttalte seg til pressen under den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen forrige helg. Det han pratet om der handlet i all hovedsak om det som foregikk i skisporet.

Stilte opp for svensk TV

Det var heller ikke ventet at han skulle si noe om den svært turbulente sommeren og høsten før helgas verdenscupåpning i Kuusamo, men 28-åringen gjorde torsdag ett unntak.

Etter at han kom til Kuusamo i Finland gjennomførte han et eksklusivt intervju med den svenske TV-kanalen SVT. Torsdag kveld la fjernsynskanalen ut en smakebit av intervjuet, som skal sendes i sin helhet lørdag.

— Det tøffeste er nok for de rundt meg, for familie og støtteapparat og de som hjelper til, sier Northug til den svenske TV-kanalen, når han forteller om de siste månedene, som har vært preget av mye utenomsportslig turbulens.

Utenomsportslig bråk

Først var det fyllekjøringen i mai og den påfølgende rettssaken. I tillegg har Northug blitt saksøkt av sin tidligere samarbeidspartner Nye Høyder, og helt frem til november var det uklart om han i det hele tatt kom til å signere avtalen med skiforbundet, noe han var avhengig av for å kunne gå verdenscup og VM.

— Det som var fellesbudskapet var at alle ville at jeg skulle reise meg, lære av situasjonen, gjøre en god jobb og komme tilbake i skisporet og vise at jeg ikke lar meg vippe av pinnen, fortsetter Northug i intervjuet.

Lørdag kommer første svar på hvor langrennsstjernen står sammenlignet med resten av verdenseliten. Da åpner verdenscupen med klassisk sprint. Søndag er det 15-kilometer, hvor Northug stiller som outsider.

Siste sirkus-episode

Som adressa.no meldte onsdag, blir siste episode av suksesserien «Sirkus Northug» sendt på TV 2 søndag kveld. TV-kanalen melder at de har fulgt Northug tett gjennom domfellelsen etter promillekjøringen, og at de møter en åpenhjertig Petter, hans familie og teamet rundt ham om hva denne tiden har kostet dem.

Les også

Northug vil ikke si hva han tjener på TV-serien

— Vi gjorde en avtale med Globus Media (produksjonsselskapet) etter jul i fjor om å lage en tredje sesong av «Sirkus Northug». Vi har forholdt oss til det. Det er naturlig å skildre også det som ikke er positivt, sier Northug-manager Are Sørum Langås til adressa.no.