Langrenn

Johaug etter nytt brudd: - Utrolig at dette skjer igjen

Therese Johaug har fått satt en skinne på høyre hånd, og kan trene på rulleski allerede til helgen.

Therese Johaug var uheldig torsdag. Her sammen med landslagstrener Egil Kristiansen.
  • Daniel Røed-Johansen
    Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

Torsdag formiddag var uhellet ute igjen for Therese Johaug. Skistjernen falt på en løpetrening i italienske Livigno og pådro seg et nytt brudd i hånden, denne gang på motsatt side av den hånden hun brakk tildigere i sommer.

Therese Johaug fikk konstatert brudd i fingerbenet, ifølge en pressemelding fra langrennslandslaget. Johaug var fredag på A-hus i Oslo og fikk satt en skinne på høyre hånd. Denne skal ivareta bruddet slik at det gror, samtidig som hun kan trene.

Les også

Johaug sendt hjem: - Går mot operasjon

— Therese slipper med denne skinnen gips. Hun kan trene rulleski allerede nå i helgen, så skaden er ikke bekymringsfull, sier langrennslandslagets lege Fredrik Bendiksen.

BAK FORSIDEN: Les om hvordan nyheten sprakk her!

Johaug: - Utrolig

Johaug uttalte seg ikke etter uhellet torsdag, men forteller nå at hun er ved godt mot før siste del av sesongoppkjøringen.

— Det er jo utrolig at dette skjer meg to ganger på under to måneder da, kommenterer Johaug.

— Dette er jo ikke optimalt, men med skinne på bruddet og positiv innstilling skal dette gå bra. Jeg har trent veldig godt i sommermånedene, så jeg fortsetter oppkjøringen til skisesongen med riktig og tilpasset trening slik at bruddet gror fort, fortsetter Johaug.

Landslagstreneren: - Ikke dramatisk

— Therese kan trene variert med det meste, så dette er ikke dramatisk, sier landslagstrener Egil Kristianen, og sier at Johaug i den nærmeste tiden må holde litty igjen under rulleskiøktene.

Det var torsdag at hele landslaget dro ut på en tretimers lang løpetur i høyden i Livigno-området i Italia. Dette var en historisk tur fordi det var første gang all-round herrer, sprint herrer og damelaget dro på løpetur sammen. Gravide Marit Bjørgen var også med på økten.

— Jaggu hadde hun maks uflaks, kommenterte Bjørgen torsdag.

— Selv om det er kjipt er det lenge til sesongstarten. Hun kommer bare til å bli enda mer fokusert, sa lagvenninne Maiken Caspersen Falla.

Gleder du deg til skisesongen? Kort ned ventetiden med disse sakene:

  • Sundbys slit etter bryllupet: - Det var et sjokk mentalt og fysisk
  • Østberg om gravide Bjørgen: - Irriterende
  • Lahlum om Jacobsens forfatterdrøm: - Kan bli virkelig, virkelig bra

Les også

  1. Johaug sendt til sykehus med ny bruddskade

Les mer om

  1. Therese Johaug