Kalla lo da hun fikk meldingen fra Bjørgen

Nå er svensken en brennhet kandidat til fylle tomrommet etter den norske legenden.

Her gliser Marit Bjørgen (fra venstre), Therese Johaug og Charlotte Kalla etter tremila i Falun-VM.
  • Nicholas Bergh

I og med at Marit Bjørgen (35) er gravid, er det knyttet stor spenning til hvem som blir den store langrennsdronningen i den kommende sesongen.

En brennhet kandidat er Charlotte Kalla, som tok VM-gull på 10-kilometeren i Falun i februar.

I et intervju med den svenske avisen Expressen forteller Kalla hvordan hun opplevde å få nyheten.

Kalla (28) satt i Torsby i Värmland da hun mottok en SMS. Da hun så den var fra Marit Bjørgen, hennes norske venninne og konkurrent, meldte nysgjerrigheten seg.

— Med en gang jeg leste SMS-en, så begynte jeg å le. Jeg tror Marit har hatt en ganske stor drøm om å bli mamma, og jeg håper alt går bra nå.

Les også

Østberg irriterer seg over gravide Bjørgen

— Johaug vil ha mye press på seg

Selv er Kalla ordknapp når hun blir spurt om hva Bjørgens graviditet betyr for hennes egne sportslige muligheter.

Overfor Expressen forteller imidlertid lagvenninnen Anna Haag at hun «tror dette kan bli Kallas år», og begrunner det blant annet med at Therese Johaug «vil ha mye press på seg» i Norge.

— Jeg har forsøkt å ha litt flere treningstimer i løpet av sommeren, våren og høsten, for å komme så bra forberedt som mulig til vinteren, og forhåpentlig vil jeg holde et høyt nivå hele sesongen gjennom. Mitt mål er å gå så bra som mulig i verdenscupen, og da tror jeg dette er melodien, sier Kalla.

Les også

Derfor fikk Kalla kjæresten til å si opp jobben

Trussel for Johaug og Weng

Den svenske skistjernen har nemlig tidligere uttalt at verdenscupen sammenlagt er hennes store mål i den kommende sesongen, der også Tour de Ski og Canada-touren er naturlige mål for de sterkeste løperne.

Therese Johaug er en viktig skikkelse på landslaget nå som Marit Bjørgen skal stå over sesongen. Her er Johaug i aksjon på en treningsøkt i sammenheng med Lillehammer-samlingen.

Da Aftenposten møtte Heidi Weng og Therese Johaug på landslagets pressetreff i Lillehammer forrige uke, trakk begge de norske skistjernene frem Charlotte Kalla som en av de største konkurrentene i sesongen som kommer.Bjørgen vurderte de utenlandske løperne slik:

— Det er vanskelig å forutse på forhånd, men jeg håper på både Kalla og Kowalczyk, at hun (Kowalczyk) er tilbake der hun pleier å være, og at Kikkan Randall er tilbake i sprintformen hun var for to år siden. Det er viktig for sporten at de gjør det bra, jeg håper de kommer tilbake på sitt beste, sa Bjørgen, som skal følge sesongen fra sofakroken, til Aftenposten.