Langrenn

Russland knuste Norge på oppløpet

Russiske Nikita Kriukov viste muskler og tok seieren foran Norges første— og andrelag.

  • Sjur Magnus Bergstrøm

Det russiske laget bestående av Maksim Vylegzjanin og Nikita Kriukov ble for sterke for de norske lagene. Førstelaget bestående av Eldar Rønning og Eirik Brandsdal tok andreplassen på lagsprinten i Nove Mesto, mens Norge II, representert av Ola Vigen Hattestad og Pål Golberg tok den siste pallplassen.

Som forventet var feltet stort sett samlet på første etappe, og både første— og andrelaget til Norge lå fremme i teten og styrte tempoet. Det fortsatte de med på andre etappe, uten at det ble noen splittelser i feltet.

På femte etappe begynte det norske hardkjøret å gi resultater. Svenske Marcus Hellner fikk store problemer med å holde følge med resten av feltet, samtidig som det etablerte seg flere små luker. De to norske lagene og Russland dannet en tettrio ved femte veksling, med Sveits noen sekunder bak.

På siste etappe forsøkte Brandsdal å rykke fra Nikita Krukjov, men russeren klarte å holde følge. På oppløpet hadde Brandsdal et lite forsprang, men Krukjov ble for sterk og vant med noen få centimeter. Hattestad fulgte etter på tredjeplass og sørget for at det ble to norske lag på pallen.

Les også

  1. Østberg tok Norge til sprintseier

Les mer om

  1. Ola Vigen Hattestad
  2. Eirik Brandsdal
  3. Pål Golberg
  4. Eldar Rønning
  5. OL