Northug får støtte av FIS-topp

FIS-lederen Jürg Capol mener Petter Northugs valg om å satse utenfor landslaget er positivt for langrennssporten.

svp://24741?view=adressa
  • Birger Løfaldli

KUUSAMO (adressa.no): Kritikerne har vært mange til Petter Northugs valg om å gå ut av det norske landslaget. FIS-sjef Vegard Ulvang er en av dem. I går uttalte den tidligere sponsorkongen Jacob Lund til TV 2 at Northug er en illojal og egoistisk klovn.

  • VIDEO: Se kaoset rundt Northug fra torsdagens pressetreff.

En som er av en annen oppfatning er Jürg Capol, tidligere renndirektør for langrenn i det internasjonale skiforbundet (FIS) og nå kommersiell direktør i FIS, med ansvar for langrenn og kombinert. I dagens papirutgave av Adresseavisen kaller han diskusjonen som nå pågår i Norge om Northugs satsing utenfor landslaget for et luksusproblem.

STØTTER NORTHUG: Jürg Capol.

— Sporten får mer penger - Fra et kommersielt ståsted vil det han har gjort føre til mer penger til sporten, sier Capol til Adresseavisen.

Stikk i strid med Vegard Ulvang sier han at Northugs valg om å satse på utsiden av landslaget er bra for langrennssporten.

— Generelt for langrennssporten er det han har gjort positivt. Jeg tror den utviklingen som har skjedd kommer veldig fort på alle. Slike ting som nå blir diskutert burde ha vært avklart på forhånd, sier Capol.

Northug: - Bryr meg ikke

Han forstår det valget Petter Northug har tatt og sier det er det norske skiforbundet sitt ansvar å ha regelverket klart i forkant av at slike situasjoner oppstår.

— Uten regelverk blir det kaos, som overalt i verden. Når man skal løse problemer i etterkant blir det vanskelig, legger han til.

Selv sier Northug til Adresseavisen at han ikke bryr seg noen ting, verken om de som er kritiske eller de som støtter hans valg om å gå ut av landslaget.

Les også

Jacob Lund: – Northug en illojal, egoistisk klovn

Ser at det kan bli konflikter

Capols syn på saken skiller seg kraftig fra det Vegard Ulvang tidligere har uttalt. Ulvang, som nå er leder for langrennskomiteen i FIS, er svært kritisk til Northugs satsing med Coop som hovedsponsor. Han har vært tydelig på at idretten blir utviklet i et landslagsmiljø.

— Jeg ser at det norske skiforbundet har et problem og at det kan oppstå konflikt, nå som Spar er skiforbundets sponsor og Coop er Northugs hovedsponsor. Skiforbundet må da ha et regelverk og kunne gi beskjed til Northug om hvordan det er, sier Jürg Capol.

Petter Northug skal møte resten av verdenseliten for første gang denne sesongen i dag. Sprinten i Kuusamo starter klokken 10.30.

svp://24741?view=adressa