Langrenn

Lyn forsvarte stafettgullet i NM: – Helt rått

Lyns skigutter gikk inn til NM-gullet på 3 x 10 kilometer og forsvarte fjorårets stafettseier. Henning tok sølvet, mens Lillehammer fikk bronsen.

Lyn hadde Johan Tjelle, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger på laget.
  • NTB

Lyn hadde Johan Tjelle, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger på laget. Laget vant til slutt 33,7 sekunder foran Henning med Eirik Lorentsen, Daniel Myrvæl Helgestad og Anders Tettli Rennemo.

Stafetten ble avgjort da Holund satte fart og gikk fra konkurrentene ut på den andre runden på annen etappe. Han kunne veksle over til Krüger med 12 sekunder foran Henning ut på ankeretappen i fri teknikk.

– Det var helt rått. Det var bare å begrense tidstapet med de to andre på laget, sa Johan Tjelle til NRK.

– Det er jo bare 10 kilometer, så det er egentlig bare å gi full fart fra starten av. Det var om å gjøre å gi Simen størst mulig luke, sa Hans Christer Holund.

– Når man har så gode gutter som gir meg dette utgangspunktet, så må jeg bare holde på det. Jeg skulle gå jevnt og ikke la dem som jaget bak komme opp i ryggen min, sa Krüger som skjønte at gullet var i havn da han avstanden bakover idet han rundet ut på sisterunden.

Med kamerat på hodet

Sjur Røthe for Voss gikk en forrykende førsteetappe til tross for at han gikk med kamera på lua og startet langt bak i feltet. Han måtte bare se telemarksklubben Ørn og Mikael Gunnulfsen foran seg inn til veksling.

Les også

Varden Meråker tok NM-gull på kvinnestafetten: – Går for klubben med hele mitt hjerte

Lillehammer hadde langdistansegutta Øystein Pettersen og Morten Eide Pedersen på de første etappene, mens sprinteren Håvard Solås Taugbøl gikk ankeretappen. Taugbøl, som er VM-reserve på sprinten, klarte å vidt å slå Chris Jespersen og Odd Korlevoll i spurten om bronsen.

Northug-brødrene på 11. plass

Byåsen var en av de store forhåndsfavorittene, men med Fredrik Riseth på første etappen kom laget på etterskudd og vekslet over tre minutter bak lederlagene. Riseth kom rett fra junior- og U23-VM i Utah og bar preg av det.

Didrik Tønseth med beste etappetid og sprintkometen Johannes Høsflot Klæbo på ankeretappen klarte ikke å ta igjen det tapte. Klæbo tapte dessuten spurten mot Emil Iversen fra Varden Meråker i kampen om 7.-plassen.

Les også

Alle dører er åpne for Northug: – Ikke usannsynlig at han tar gull

Heller ikke et gammelt storlag som Strindheim med Lars Ove Aunli, Petter Northug og Tomas Northug klarte å hevde seg. De endte til slutt på 11.-plass.

Les mer om

  1. Langrenn
  2. Petter Northug