Langrenn

Parademarsj i tre etapper

Therese Johaug smadret feltet på den andre etappen da Norge vant suverent

SUVERENE: Det norske førstelaget vant en suveren seier under verdenscupstafetten på Lillehammer søndag. Fra venstre: Therese Johaug, Kristin Størmer Steira, Heidi weng og Marit Bjørgen.
  • Torgrim Gotland Bakke

Etter den første etappen på kvinnenes stafett, var seks lag nokså godt samlet. Det varte i noen få hundre meter ut på den andre etappen.

Da klinte Therese Johaug til.

Jenta fra Dalsbygda gikk rett i fra Norge 2, Finland, Russland og USA 1 og 2 og skaffet seg en solid luke i det tette snøværet på Lillehammer. På to kilometer hadde luken ned til USA og Finland blitt 20 sekunder, og 1,4 km senere hadde den økt til 41,7 sekunder.

Finske Kyllönen og amerikanske Bjoernson tok litt innpå Norge på de siste kilometerne, men Johaug kunne sende ut Kristin Størmer Steira med en ledelse på 38 sekunder. Og da var stafetten nærmest avgjort etter halvgått løp.

Sikret ledelsen

På den tredje etappen holdt Steira avstanden til de nærmest jagende etterfølgerne. Elisabeth Stephen og Kerttu Niskanen tok inn noen få sekunder inn på Steira på de første to kilometerne, men Steira holdt en jevn og god fart hele etappen og holdt avstanden ned til etterfølgerne. Ved siste veksling, sendte hun Marit Bjørgen ut med en klar ledelse på 35 sekunder ned til Finland og 49 sekunder ned til USA.

Kopierte Dæhlie

På den siste etappen økte Bjørgen ledelsen til Finland og Lahtenmäki på oppskriftsmessig vis. To kilometer ut på den siste etappen, hadde ledelsen økt med 14 sekunder. Men spurtsterke Jessica Diggins og USA holdt omtrent samme tempo som Bjørgen, og tok kraftig innpå Finland. Dermed lå det an til en kamp om andreplassen.

Utover på etappen forsatte Bjørgen og øke ledelsen på vei mot mål hadde hun god til å vinke og bukke til publikum før hun kopierte Bjørn Dæhlies piruett-målgang under OL på Lillehammer for snart 20 år siden. Finland ble til slutt nummer to, 1.14,8 bak Norge. USA ble nummer tre.

Les også

  1. - Slutt på at du får trene i Norge!

  2. Bjørgen angret på at hun ikke hadde lagt opp

  3. Kowalczyk knuste de norske

Les mer om

  1. Marit Bjørgen
  2. Kristin Størmer Steira
  3. Therese Johaug
  4. Heidi Weng
  5. Langrenn