Langrenn

Klæbo om VM-smitten: – Dette er alvor!

OBERSTDORF (VG) Johannes Høsflot Klæbo (24) tar alle mulige forholdsregler i forbindelse med coronavirus-utbruddet under ski-VM.

I TYSKLAND: Johannes Høsflot Klæbo avbildet under en trening på langrennsstadion under VM.
 • Joachim Baardsen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Den siste har uken flere VM-deltagere testet positivt for coronaviruset. Onsdag ble det kjent at hoppstjernen Halvor Egner Granerud (24) er isolert og syk – heldigvis med milde symptomer. Samtidig varslet den italienske VM-leiren at de har dratt hjem fra Tyskland på grunn av et internt utbrudd.

– Jeg liker det ikke. Vi gjør alt vi makter hva smittevern angår. Vi har ingen garantier, men vi gjør det som kan gjøres for å redusere sannsynligheten for smitte, sier Klæbo til VG.

Helt siden pandemien startet har tidenes beste langrennssprinter tatt ekstreme forholdsregler i et forsøk på å unngå smitte. Nå tar Klæbo innover seg at antall positive tester stiger.

– Det gjør sitt til at smittevernet for min del er svært høyt prioritert. Det er svært viktig å ta alle forholdsregler. Dette er ikke noen spøk. Dette er alvor!

Her deler VG-kommentator Leif Welhaven sin mening om situasjonen:

Føler med Granerud

Mens Klæbo så langt i VM har tatt gull på to av tre øvelser han har stilt opp på, er mesterskapet en stor nedtur for hoppkollega Granerud. Etter å ha skuffet med blant annet en 4. plass på den første individuelle hoppkonkurransen, er 24-åringen fra Asker nå isolert i VM-byen.

Klæbo håper selvsagt at det går bra med Granerud. Samtidig er han glad for at det ikke har vært kontakt mellom Norges ulike landslag.

– Det er veldig leit med Granerud. Vi langrennsløpere har vært en egen kohort – og også kohorter i selve langrennsleiren. Heldigvis ser det bra ut covid-messig til nå i miljøet vårt, sier langrennsprofilen.

Han reagerer slik på at Federico Pellegrino og de andre italienerne har forlatt Oberstdorf:

– Det er trist at italienerne valgte å reise hjem i dag, men det står respekt av valget. Det er nok en god vurdering når smitten er blitt slik den er blitt rundt dem.

GULLVINNER: Klæbo feiret først gull på sprinten, i duell med blant andre Erik Valnes og Håvard Taugbøl. Deretter vant trønderen også lagsprinten – sammen med Valnes.

– Får se hva som skjer

Haakon Klæbo er en nær støttespiller av sønnen. De siste månedene før mesterskapet har han og bestefar Kåre Høsflot levd i en form for isolasjon med 24-åringen på hytta på Skeiekampen.

– Når det gjelder covid-19, har Johannes hatt topp-prioritet på smittevern helt siden pandemien slo til for fullt. Han er ikke mindre skjerpet og er bevisst på smittevern i dag, sier Klæbo senior til VG.

– Jeg har snakket med Johannes om oppblomstringen av covid-19 i Oberstdorf. Han er ikke bekymret, men han er veldig bevisst på smittevern. Nå får vi bare se hva som skjer i de nærmeste dagene.

Sportslig er Klæbo og de øvrige norske langrennsherrene storfavoritter til å ta et nytt gull allerede på fredag. Da står stafett på programmet her i Tyskland.

 1. Les også

  Klæbo om suksessen: – Bruker ufattelig mye tid for meg selv

 2. Les også

  Monsen måtte stoppe Klæbo: Dro i håndbrekket

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SULTEN
  Publisert:

  Vi håper Spor av Nord lykkes. Oslo trenger slike steder.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5