Hun blir VM-sjef: Styrelederen avslørte lønna hun får

Under en pressekonferanse i Granåsen mandag kveld ble Berit Svendsen presentert som sjef for Trondheim-VM.

Tidligere Telenor-topp Berit Svendsen er ansatt som VM-sjef.

GRANÅSEN: Om 42 måneder skal det skapes en stor folkefest i Trondheim når VM i nordiske grener arrangeres i Granåsen.

Personen som skal lede det hele er tidligere Telenor-topp Berit Svendsen (58) fra Kråkerøy i Fredrikstad.

Mandag kveld ble hun presentert som VM-sjef under en pressekonferanse i VM-anlegget.

– Vi opplever at hun dekker veldig mange av de områdene som vi har definert som kritiske for å utvikle dette selskapet, sier styreleder Bård Benum om ansettelsen.

Avslører lønna til VM-sjefen

Slik åpnet Svendsen selv da hun ble presentert:

– Jeg var selv tilskuer på noen av arrangementene under ski-VM i 2011. Jeg fikk også oppleve den fantastisk folkefesten i Oslo sentrum under premieutdelingen. Jeg så hvor vellykket det arrangementet var. Vårt mål er å lage en enda større folkefest enn hva de gjorde i Oslo. Vi skal engasjere næringslivet, frivillige og lokalbefolkningen til å bli med på å lage en fantastisk folkefest. Vi skal utvikle løsninger basert på teknologi og bærekraft som vil gi en helt ny dimensjon på det å arrangere mesterskap. Vi skal vise verden hvor fantastisk dyktig man er i Trondheim og regionen. Jeg mener vi har noe å vise frem.

VM-sjefen vil få en årslønn på 1,65 millioner kroner i året.

– Vi har sett på lønnsnivået i lignende jobber i idretten og hva VM-sjefen i 2011 hadde i lønn. Derfor får Berit en lønn som er i tråd med det, sier Benum

Styrelederen og VM-sjefen skal reise rundt i Trøndelag og omegn fremover for å møte folk.

Skal skaffe seg leilighet i Trondheim

Svendsen bekrefter at hun skal skaffe seg en leilighet i Trondheim.

– Dere vil se meg mye her de neste årene, sier hun.

– Jeg kommer ikke til å melde flytting. Jeg har mann og barn i Oslo. Men jeg kommer til å være her mye. Dere kommer til å se både meg og resten av ledergruppa ofte.

VM-sjefen sier hun vil starte i jobben 1. desember. Svendsen har nylig sagt opp toppjobben sin i Vipps.

Den påtroppende sjefen bekrefter at hun ikke søkte på jobben, men at VM-styret tok kontakt med henne om stillingen.

Totalt var det ifølge Benum 17 som søkte på sjefsjobben, mens de pratet med over 30 andre kandidater. Ti av dem viste interesse og ønsket videre samtaler.

Tidligere Telenor-topp

Svendsen er utdannet sivilingeniør fra NTH (NTNU) og jobbet i en årrekke i Telenor.

Nå kommer hun fra jobben som leder for Vipps Internasjonal. Svendsen er også styreleder for Vy. I tillegg har hun flere andre styreverv.

I utgangspunktet skulle VM-sjefen være på plass før sommerferien – helst i løpet av juni – men prosessen har tatt noe lengre tid enn planlagt. Nå er imidlertid Svendsen på plass, og innen kort tid vil de tre andre stillingene som er lyst ut bli besatt: økonomisjef, sjef for arrangement og bærekraft og sjef for forretningsutvikling.

I tillegg har styreleder Bård Benum varslet at det kan bli ansatt flere ledere i andre stillinger i kjølvannet av at de fire første jobbene blir besatt.

Les også

Se direkte: Hvem blir VM-sjefen?

Tidligere har Benum bekreftet at søkerlistene ikke vil bli offentliggjort. Den beslutningen ble kritisert fra flere hold. VG-kommentator Leif Welhaven var blant dem som kritiserte VM-styrets beslutning om å ikke offentliggjøre søkerlistene til VM-jobbene. Også flere sentrale trondheimspolitikere var kritiske til hemmeligholdet.

Til tross for kritikken, ville ikke VM-selskapet offentliggjøre søkerlistene.