Langrenn

Dyrhaug reiser ikke til verdenscup i Davos

Har slitt med plager etter at han trynet skikkelig på rulleski i høst.

Blir hjemme: Niklas Dyrhaug er ikke med i den norske troppen som reiser til verdenscupen i Davos.
  • Petter Rasmus
    Petter Rasmus

– Det er ikke noe dramatikk bak dette laguttaket. Vi ble enige om at jeg har bedre av å trene på Lillehammer enn å reise til Davos. Med tanke på det som kommer senere i vinter, har jeg godt av å ligge litt i ro, gå på ski og trene, sier han.

Endelig skadefri

Dyrhaug avsluttet minitouren på Lillehammer med å plukke ti plasser på jaktstarten. En kjærkommen opptur etter en trøblete høst.

– Jeg er veldig fornøyd med at pila nå peker riktig vei. Nå er jeg endelig skadefri og kan trene skikkelig. Jeg har vært mye plaget i høst. Det har vært en trøblete oppkjøring etter at jeg datt på rulleski i starten av oktober, og jeg skal være ærlig på at smellen satte med skikkelig tilbake Det har vært langt ifra optimale siste måneder inn mot sesongen. Jeg har ikke fått trent så bra, sier han.

Les også

Slik endres Northugs opplegg etter overtreningen

Tilbake neste helg

Etter planen skal han nå trene inn mot den neste verdenscuphelgen – i franske La Clusaz. Der skal han i utgangspunktet være med.

– Var det en helg jeg før sesongen kunne se for meg å droppe, var det nettopp Davos. Nå er det bedre for meg sånn som det er – jeg skal gå på ski under fine forhold med oppholdsvær og tørrsnø. Det er det ikke hjemme, forstår jeg.

Les også

Sundby i tårer etter seieren: «Jeg og familien har kjempet hardt. Vi har kriget»

Stiller i SkanCup

Til helgen er det også Skandinavisk cup på Lillehammer. Der kommer Dyrhaug til å stille.

– Det er den viktigste helgen i året for dem som står utenfor landslaget, og det blir knalltøff konkurranse. Ivo Niskanen skal også være igjen her. Jeg planlegger å gå et renn i helga, og vil få kjempematching med det nivået som er i Skandinavisk, sier han.

Her er den norske troppen:

KVINNER:

Heidi Weng IL i Bul, Ingvild Flugstad Østberg Gjøvik Skiklubb, Kari Øyre Slind Oppdal IL, Maiken Caspersen Falla Gjerdrum, Mari Eide Øystre Slidre Skilag, Marit Bjørgen Rognes IL, Ragnhild Haga Åsen IL

MENN:

Anders Gløersen Rustad IL, Didrik Tønseth Byåsen IL, Eirik Brandsdal Kjelsås IL, Emil Iversen IL Varden, Finn Hågen Krogh Tverrelvdalen IL, Hans Christer Holund Lyn Ski, Johannes Høsflot Klæbo Byåsen IL, Martin Johnsrud Sundby Røa IL, Martin Løwstrøm Nyenget Lillehammer Skiklubb, Pål Golberg Gol IL, Simen Andreas Sveen Ring IL, Simen Hegstad Krüger Lyn Ski, Sindre Bjørnestad Skar Bærums Verk / Hauger, Sjur Røthe Voss IL

Les mer om

  1. Maiken Caspersen Falla
  2. Finn Hågen Krogh
  3. Marit Bjørgen
  4. Heidi Weng
  5. Martin Johnsrud Sundby
  6. Eirik Brandsdal
  7. Pål Golberg