Langrenn

Skistad tatt ut til verdenscupavslutningen

Sprinttalentet fra Drammen er en av 17 som drar til Canada og USA og avslutningen av verdenscupen.

Kristine Stavås Skistad får endelig prøve seg mer i verdenscupen helt på tampen av sesongen.
  • Kurt B. M. Haugli
    Kurt B. M. Haugli
    Journalist

Hun kom som en vind inn blant de aller beste forrige sesong. Hun ble tatt ut på rekruttlandslaget, men det har ikke fungert slik som hun ønsket. Men nå er Kristine Stavås Skistad (21) tatt ut til verdenscupavslutningen i langrenn som går i Canada og USA. Hennes 4. plass på sprinten på Konnerud i forrige uke førte til uttaket.

Første del av rennene i Nord-Amerika er en sprinttour i Quebec i Canada og Minneapolis i USA. Det er denne delen av turneen som Skistad er tatt ut til.

  • LEST DENNE? Forbannet utenlandsk rival beskylder Skistad for ikke å kunne gå på ski: – Det blir for dumt

Det norske laget reiser til Canada kommende onsdag dersom det ikke skulle komme beskjeder om endringer på grunn av koronaviruset. Foreløpig er det ikke kommet meldinger om endringer av programmet eller eventuele avlysninger.

Turen til Nord-Amerika avsluttes om knappe to uker i Canmore i Canada med distanserenn.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen kunne ha kjempet om en topp-tre plassering i verdenscupen. Men medisinerstudenten fra Oslo får ikke fritak for praksis i perioden og må være hjemme.

Les også

Tårevåt Jacobsen etter Kollen-fiasko: Kan ha gått sitt siste renn

Her er de norske lagene:

Kvinner:

Maiken Caspersen Falla, Ragnhild Haga, Therese Johaug, Kristine Stavås Skistad, Ane Appelkvist Stenseth, Heidi Weng, Tiril Udnes Weng.

Menn:

Eirik Brandsdal, Pål Golberg, Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen IL, Simen Hegstad Krüger, Sjur Røthe, Sindre Bjørnestad Skar, Håvard Solås Taugbøl, Gjøran Holstad Tefre, Erik Valnes.

Les mer om

  1. Langrenn
  2. Kristine Stavås Skistad