Langrenn

Ekspert: – Dette var det siste Northug trengte nå

Petter Northug er isolert fra resten av landslaget grunnet omgangssyke. Det er svært dårlig nytt, mener langrennsekspert Petter Skinstad.

Petter Northug er tilbake på landslaget denne sesongen, etter å ha stått utenfor siden 2013.
  • Pål Strande Gamlemoen
    Pål Strande Gamlemoen
    Journalist

Northugs to siste sesonger har vært skuffende. Sykdom har i stor grad vært avgjørende for det. Skistjernen har også slitt med sykdom i forkant av årets sesong. I sommer måtte han melde forfall flere ganger til diverse samlinger og konkurranser.

er han syk igjen.

– Dette var det siste Petter Northug trengte nå, sier TV 2s langrennsekspert Petter Skinstad.

TV 2s langrennsekspert Petter Skinstad.

Omgangssyke

Søndag fortalte skiforbundet at Northug har fått omgangssyke.

– Petter holder seg foreløpig i ro og vi ser an situasjonen. Vi kommer med ny status i morgen, sa medisinsk ansvarlig for langrennslandslaget, Øystein Andersen i en pressemelding.

Sprintlandslaget, som Northug er en del av, er for tiden på høydesamling i italienske Val Senales. Northug er flyttet til et annet hotell for å hindre smitte til de andre utøverne.

– Vi får håpe dette er av det kortvarige slaget. Det positive ved omgangssyke er at det som regel går fort over. Det henger ikke i lenge, slik luftveisplager kan gjøre, sier Skinstad.

  • FIKK DU MED DEG DETTE? Johaug-rivalens muskler vekker oppsikt - fikk et spesielt tilbud.

Dette kan redde Northug

Northug ble som kjent vraket til forrige sesongs OL i Pyeongchang. Denne sesongens store mål er VM i Seefeld, som begynner i februar. For å bli tatt ut til det mesterskapet må han helst prestere i verdenscupen, noe som har vist seg vanskelig tidligere. Han gikk bare ett verdenscuprenn forrige sesong.

På tross av en vanskelig oppkjøring er Skinstad likevel positiv når det gjelder Northug-deltagelse i verdenscupen før jul. Verdenscuprennene på Lillehammer (helgen 30. november-2, desember) og Beitostølen (8.-9. desember) blir sannsynligvis svært viktige.

– Det er fint for han og andre nordmenn som har slitt i oppkjøringen at vi har to verdenscuphelger i Norge før jul. Det betyr at 15 nordmenn får gå hver enkelt distanse. Derfor tror jeg han får prøvd seg uansett. Det kan være det som redder han.

Les mer om

  1. Petter Northug
  2. Langrenn
  3. Vintersport